Asasinul Alinei Mocanu condamnat la 18 ani de închisoare după ce i-a tăiat gâtul din gelozie

Diaspora Madrid

Asasinul Alinei Mocanu condamnat la 18 ani de închisoare după ce i-a tăiat gâtul din gelozie

Alicante, Alina Mocanu, crima oribila, romanca, ucisa

Asasinul Alinei Mocanu a fost condamnat la închisoare. Curtea Supremă a confirmat condamnarea la 18 ani și jumătate de închisoare a unui fost pușcaș marin olandez pentru că și-a ucis partenera în februarie 2020. Acesta, a înjunghiat-o și i-a tăiat gâtul în birourile agenției sale imobiliare din Teulada-Moraira (Alicante). Apoi i-a aruncat cadavrul într-o pubelă de gunoi.

Faptele s-au petrecut la primele ore ale zilei de 16 februarie 2020. Acuzatul și victima, o cetățeancă română în vârstă de 36 de ani, s-au certat din gelozie. În acea noapte, inculpatul a ieșit în diferite cluburi de noapte, iar în unul dintre acestea s-a întâlnit cu partenera sa. Românca era însoțită de un alt bărbat, deși aceasta a părăsit localul după câteva minute.

Ulterior, condamnatul, „având suspiciunea că aceasta se afla cu un alt bărbat„, a mers să o caute. Acesta a văzut-o într-un alt local însoțită de un alt bărbat. Inculpatul a plecat, dar s-a întors imediat pentru a verifica ce face. Odată ajuns acolo, a început o ceartă cu ea, reproșându-i că se sărută cu un alt bărbat.

Alina Mocanu a fost înjunghiată de 15 ori

La scurt timp, au părăsit amândoi localul și au mers la agenția imobiliară condusă de fostul pușcaș marin. Asasinul, profitând de faptul că Alina s-a dus la baie să se spele pe mâini, a luat un cuțit mare și a intrat în baie pentru a o înjunghia pe la spate.

Când s-a întors, bărbatul a mai înjunghiat-o de 15 ori în diferite părți ale corpului. Ultima dintre ele pentru a-i tăia gâtul! Toate acestea „într-un mod surprinzător” și „eliminând capacitatea femeii de a reacționa și de a se apăra„, se arată în sentință.

Două zile mai târziu, cadavrul a fost descoperit într-un tomberon în care fusese aruncat de inculpat. În acea zi, fostul pușcaș marin s-a prezentat de bunăvoie în fața Gărzii Civile și a mărturisit crima.

În hotărâre se explică faptul că fostul pușcaș marin „a pus capăt vieții femeii ca urmare a situației de dominație fizică pe care o exercita asupra ei și pentru că a văzut-o cu alți bărbați în noaptea evenimentelor„.

->Permis românesc în Spania! Valabilitate, Preschimbare și Verificare!

Crimă cu premeditare

Tribunalul Superior din Alicante l-a condamnat la 22 de ani și șase luni de închisoare pentru crimă cu premeditare și omor cu premeditare, cu circumstanța atenuantă a mărturisirii. Înalta Curte de Justiție a Comunității Valenciene a redus pedeapsa cu patru ani pe motiv că nu a existat omor cu premeditare.

Acum, Curtea Supremă a confirmat condamnarea. Aceasta, consideră că a existat de fapt premeditare și nu abuz de superioritate, deoarece „simpla întoarcere a victimei la primirea înjunghierii brutale în spate, care nu este urmată de o reechilibrare a situației sau de o adevărată luptă sau luptă, ci ceea ce are loc este o continuare agresivă brutală cu cuțitul, care continuă chiar și cu victima la pământ, tăindu-i chiar gâtul„.

->Zile libere în Spania în 2023. Vezi calendarul spaniol cu sărbători legale!

Prin urmare, „indiferent dacă prima înjunghiere era sau nu necesară pentru a ucide, aceasta a fost suficient de puternică și surprinzătoare (cu spatele) pentru a împiedica o apărare împotriva agresorului care, datorită acestei prime înjunghieri și a amețelii pe care a provocat-o, a facilitat restul înjunghierilor următoare pe care le-a primit fără posibilitatea unei apărări reale„.

În timpul procesului, bărbatul condamnat a mărturisit că a acționat din gelozie în aceea noapte. Criminalul a dat semne de remușcare când a recunoscut faptele.

Asasinul Alinei Mocanu condamnat la 18 ani de închisoare după ce i-a tăiat gâtul din gelozie


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.