Asasinul Alinei Mocanu condamnat la 18 ani de închisoare după ce i-a tăiat gâtul din gelozie

Diaspora Madrid

Asasinul Alinei Mocanu condamnat la 18 ani de închisoare după ce i-a tăiat gâtul din gelozie

Alicante, Alina Mocanu, crima oribila, romanca, ucisa

Asasinul Alinei Mocanu a fost condamnat la închisoare. Curtea Supremă a confirmat condamnarea la 18 ani și jumătate de închisoare a unui fost pușcaș marin olandez pentru că și-a ucis partenera în februarie 2020. Acesta, a înjunghiat-o și i-a tăiat gâtul în birourile agenției sale imobiliare din Teulada-Moraira (Alicante). Apoi i-a aruncat cadavrul într-o pubelă de gunoi.

Faptele s-au petrecut la primele ore ale zilei de 16 februarie 2020. Acuzatul și victima, o cetățeancă română în vârstă de 36 de ani, s-au certat din gelozie. În acea noapte, inculpatul a ieșit în diferite cluburi de noapte, iar în unul dintre acestea s-a întâlnit cu partenera sa. Românca era însoțită de un alt bărbat, deși aceasta a părăsit localul după câteva minute.

Ulterior, condamnatul, „având suspiciunea că aceasta se afla cu un alt bărbat„, a mers să o caute. Acesta a văzut-o într-un alt local însoțită de un alt bărbat. Inculpatul a plecat, dar s-a întors imediat pentru a verifica ce face. Odată ajuns acolo, a început o ceartă cu ea, reproșându-i că se sărută cu un alt bărbat.

Alina Mocanu a fost înjunghiată de 15 ori

La scurt timp, au părăsit amândoi localul și au mers la agenția imobiliară condusă de fostul pușcaș marin. Asasinul, profitând de faptul că Alina s-a dus la baie să se spele pe mâini, a luat un cuțit mare și a intrat în baie pentru a o înjunghia pe la spate.

Când s-a întors, bărbatul a mai înjunghiat-o de 15 ori în diferite părți ale corpului. Ultima dintre ele pentru a-i tăia gâtul! Toate acestea „într-un mod surprinzător” și „eliminând capacitatea femeii de a reacționa și de a se apăra„, se arată în sentință.

Două zile mai târziu, cadavrul a fost descoperit într-un tomberon în care fusese aruncat de inculpat. În acea zi, fostul pușcaș marin s-a prezentat de bunăvoie în fața Gărzii Civile și a mărturisit crima.

În hotărâre se explică faptul că fostul pușcaș marin „a pus capăt vieții femeii ca urmare a situației de dominație fizică pe care o exercita asupra ei și pentru că a văzut-o cu alți bărbați în noaptea evenimentelor„.

->Permis românesc în Spania! Valabilitate, Preschimbare și Verificare!

Crimă cu premeditare

Tribunalul Superior din Alicante l-a condamnat la 22 de ani și șase luni de închisoare pentru crimă cu premeditare și omor cu premeditare, cu circumstanța atenuantă a mărturisirii. Înalta Curte de Justiție a Comunității Valenciene a redus pedeapsa cu patru ani pe motiv că nu a existat omor cu premeditare.

Acum, Curtea Supremă a confirmat condamnarea. Aceasta, consideră că a existat de fapt premeditare și nu abuz de superioritate, deoarece „simpla întoarcere a victimei la primirea înjunghierii brutale în spate, care nu este urmată de o reechilibrare a situației sau de o adevărată luptă sau luptă, ci ceea ce are loc este o continuare agresivă brutală cu cuțitul, care continuă chiar și cu victima la pământ, tăindu-i chiar gâtul„.

->Zile libere în Spania în 2023. Vezi calendarul spaniol cu sărbători legale!

Prin urmare, „indiferent dacă prima înjunghiere era sau nu necesară pentru a ucide, aceasta a fost suficient de puternică și surprinzătoare (cu spatele) pentru a împiedica o apărare împotriva agresorului care, datorită acestei prime înjunghieri și a amețelii pe care a provocat-o, a facilitat restul înjunghierilor următoare pe care le-a primit fără posibilitatea unei apărări reale„.

În timpul procesului, bărbatul condamnat a mărturisit că a acționat din gelozie în aceea noapte. Criminalul a dat semne de remușcare când a recunoscut faptele.

Asasinul Alinei Mocanu condamnat la 18 ani de închisoare după ce i-a tăiat gâtul din gelozie


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu