Zile Libere în România: Mai Multe Sărbători Legale în Anul 2024!

Diaspora Madrid

Zile Libere în România: Mai Multe Sărbători Legale în Anul 2024!

calendar, Romania, sarbatori legale, zile libere

Zile Libere în România în Anul 2024! Românii pot anticipa cu bucurie numeroase sărbători legale în 2024, oferindu-le oportunitatea de a se relaxa și petrece timp de calitate alături de familie și prieteni. Cu toate acestea, vestea proastă este că șapte dintre aceste zile vor pica în weekend. Astfel, mulți angajați vor fi privați de beneficiul unei zile libere suplimentare.

Câte zile libere vor avea românii în 2024?

În total, în 2024, românii vor beneficia de 17 zile libere legale, în creștere față de cele 15 zile libere din 2023. Această creștere este datorată includerii a două zile libere suplimentare, 6 și 7 ianuarie. 2 sărbători religioase cu ocazia sărbătorilor creștine Boboteaza și Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. Cu toate acestea, aceste două zile nu vor fi utile pentru mulți angajați, deoarece vor cădea într-un sfârșit de săptămână.

Câte zile calendaristice are anul 2024?

Câte zile are anul 2024? Anul 2024 are 366 de zile.

Zile libere tradiționale și sărbători religioase

Anul 2024 începe în forță cu două zile libere de la stat pentru Anul Nou, pe 1 și 2 ianuarie. O altă perioadă importantă este la începutul lunii mai, când românii sărbătoresc Ziua Muncii pe 1 Mai, urmată de Paștele Ortodox pe 5 și 6 mai. Această sărbătoare religioasă aduce cu sine încă două zile libere.

Luna iunie este marcată de Rusalii, cu prima zi pe 23 iunie (duminică) și a doua zi pe 24 iunie (luni). În august, pe 15 august, românii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, iar luna noiembrie aduce o zi liberă de Sfântul Andrei pe 30 noiembrie. Luna decembrie este bogată în sărbători, cu Ziua Națională a României pe 1 decembrie și cele două zile de Crăciun pe 25 și 26 decembrie.

Vezi și: Calendarul Cu Sărbători Legale și Zile Libere Din Spania!

Vezi zilele libere din calendarul pe 2024 romanesc

 • 1-2 ianuarie: Anul Nou
 • 6-7 ianuarie: Bobotează și Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul (zile nelucrătoare de weekend)
 • 24 ianuarie: Ziua Unirii Principatelor Române
 • 1 mai: Ziua Muncii
 • 3 mai: Vinerea Mare a Paștelui
 • 5-6 mai: Paște ortodox (zile nelucrătoare de weekend)
 • 1 iunie: Ziua Copilului
 • 23-24 iunie: Rusalii (zile nelucrătoare de weekend)
 • 15 august: Adormirea Maicii Domnului
 • 30 noiembrie: Sfântul Andrei
 • 1 decembrie: Ziua Națională a României
 • 25-26 decembrie: Crăciun (zile nelucrătoare de weekend)

Cine poate beneficia de aceste sărbători legale în România?

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end. Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi un plus la salariu.

Aceștia vor fi compensați cu timp liber în următoarele 30 de zile sau vor beneficia de un spor care nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru, potrivit prevederilor art.142 din Codul Muncii.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică. De asemenea, și în cazul unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

De asemenea, românii mai pot beneficia de două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestora.

Cu toate acestea, este important să se țină cont de faptul că multe dintre acestea vor cădea în weekend. Așadar, beneficiul real al acestor zile libere poate varia în funcție de programul individual de lucru al fiecărui angajat.

Astfel, cu o planificare atentă, românii vor putea profita la maximum de aceste zile libere, dedicându-le activităților recreative și petrecând momente prețioase alături de cei dragi.

Sursa: Blog DiasporaMadrid.com

Zile Libere în România: Mai Multe Sărbători Legale în Anul 2024!Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe WhatsApp, Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.