Vulcanul Cumbre Vieja a erupt în La Palma din Insulele Canare

Diaspora Madrid

Vulcanul Cumbre Vieja a erupt în La Palma din Insulele Canare. Vezi video

Cumbre Vieja, eruptie vulcan, insulele canare, La Palma

Vulcanul Cumbre Vieja a erupt în La Palma din Insulele Canare. Autoritățile au evacuat mai multe persoane, din cauza riscului ridicat de erupție. Aeroportul La Palma este operațional, deși protocolul de cenușă vulcanică a fost activat.

Aflat sub supraveghere atentă timp de mai multe zile din cauza activităţii seismice intense, vulcanul a intrat în erupţie duminică, la ora locală 15:15 (14:15 GMT). Vulcanul este situat în Parcul Național Cumbre Vieja, din sudul insulei. Înainte de erupție, s-a înregistrat o serie de cutremure cu magnitudinea de până la 3,8.

Autoritățile au evacuat, duminică, aproximativ 4000 de persoane. De asemenea, mai multe animale domestice din localitățile din proximitatea vulcanului, după ce oamenii de știință avertizaseră că există un risc în creștere de erupție vulcanică. Soldații au fost trimiși în zonă pentru a ajuta la evacuări.

Prima erupție vulcanică înregistrată în La Palma a avut loc în 1430, iar ultima în 1971, când un bărbat a fost ucis după ce a încercat să facă fotografii în apropierea râurilor de lavă.

Imagini spectaculoase cu erupția vulcanului. Lava ajunge și distruge una dintre casele afectate.

Aeroportul La Palma este pe deplin operațional pentru intrarea și ieșirea zborurilor, în ciuda erupției vulcanice.

De la Enaire, managerul de navigație aeriană din Spania, care urmăresc îndeaproape evoluția erupției vulcanice, s-a activat protocolul de acțiune pentru cenușa vulcanică în coordonare cu Eurocontrol în cazul în care ar trebui adoptată orice măsură de excludere a zonei de zbor.

Vezi și:

Petrecere în aer liber cu 25.000 de persoane la Madrid și 8000 la Barcelona

Cursurile de Limbă, cultură și civilizație românească în Spania – 2021!

Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane la Madrid (video)!

Surse: elmundo.es / telemadrid.es

Vulcanul Cumbre Vieja a erupt în La Palma din Insulele Canare. Vezi video


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.