Val de caldură în Spania

Diaspora Madrid

Valul de căldură începe în Spania: Caniculă și pericol de incendii!

canicula, descarcari electrice, furtuna, ploi torentiale, Spania, val de caldura

Valul de căldură care afectează, începând de miercuri, aproape toată Spania a pus în alertă 11 comunități. Dintre acestea, cinci cu cod portocaliu (risc semnificativ) din cauza temperaturilor care în unele zone ar putea atinge 41 de grade la prânz și care ar putea fi însoțite de furtuni uscate (puțină ploaie și mult fulger).

După cum a trasmis Agenția Meteorologică de Stat (Aemet) pe site-ul său, Andaluzia, Catalonia, Extremadura; Aragon și Castilla-La Mancha sunt în alertă portocalie pentru căldură. În ambele cazuri din cauza temperaturilor ridicate și a riscului de furtuni.

Comunitățile cu cod galben (risc) sunt Insulele Baleare, Castilla y León, Madrid, Murcia, Navarra și La Rioja. Aici se vor atinge maxime care vor oscila între 34 și 39 de grade în orele centrale ale zilei. După-amiază ar putea apărea fenomene meteo periculoase.

În Aragon se activează alerta portocalie pentru temperaturi de până la 39 de grade maxime pe malurile răului Ebro; în provincia Zaragoza și în Pirineii Huesca. De asemenea există un avertisment galben pentru furtună, însoțit de descărcări electrice abundente și rafale puternice de vânt în cele trei provincii.

Grindină și vânt puternic

În comunitatea Madrid s-a activat alerta galbenă de până la 38 de grade de temperatură în zona metropolitană. De asemenea, în zona Henares; zona sud și zona Las Vegas, există și posibilitatea furtunilor, cu rafale puternice sau vânt puternic. La munte sunt prevăzute maxime de 34 de grade la peste 1.000 de metri înălțime.

Catalonia are o avertizare portocalie pentru temperaturi de până la 39 de grade în provincia Lleida și galbenă pentru valori cuprinse între 34 și 37 de grade în restul comunității.

Snickers retrage o reclamă din Spania în urma acuzațiilor de homofobie(video)

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

În Andaluzia avertizarea este portocalie pentru maxime de până la 41 de grade în provincia Córdoba și 40 de grade în Granada și Jaén. La Sevilla sunt de așteptat, de asemenea, maxime de aproape 40 de grade.

Alerta portocalie din Castilla-La Mancha afectează valea Tajo. Acolo sunt așteptate maxime de 40 de grade și între 34 și 38 în restul comunității. În acest caz este probabil ca, căldura să fie însoțită de furtuni, cu rafale vânturi foarte puternice și ocazional grindină.

Risc maxim de incendiu

Previziunile de temperaturi ridicate pentru următoarele zile au determinat Aemet să lanseze o avertizare specială de caniculă care este anunțată pentru toată Spania, cu excepția Cantabria și o mare parte a Galiției, și care ar putea afecta și arhipelagul Canarilor în weekendul următor .

Potrivit estimărilor Aemet, valul de căldură va dura până în primele zile ale săptămânii viitoare, când temperaturile vor scădea oarecum. Între timp, serviciile de stingere a incendiilor avertizează asupra riscului extrem în zonele forestiere timp de o săptămână.

Valul de căldură începe în Spania: Caniculă și pericol de incendii!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.