Teatrul Nottara și PiciordePlay.ro vă invită la un spectacol de teatru

Diaspora Madrid

Teatrul Nottara și PiciordePlay.ro vă invită la un spectacol de teatru

PiciordePlay, piesa, spectacol, teatru, Teatrul Nottara

Teatrul Nottara și PiciordePlay.ro vă invită la un spectacol de teatru! Iubitorii de teatru românesc din întreaga lume au acum ocazia să se bucure de spectacol chiar în casele lor. Până acum au avut ocazia să vadă spectacole de pe scenele Teatrului Național București, Teatrului Bulandra, Teatrului de Comedie și a multor teatre independente. Începând cu luna februarie în fiecare lună, Teatrul Nottara va transmite live o nouă piesă din repertoriul său. 

De-a lungul celor 76 de ani de existenţă, Teatrul Nottara a pus în scenă peste 400 de titluri din dramaturgia românească şi universală. Toate spectacolele mențin un echilibru fin între divertisment şi tematică filosofică, între râsul eliberator şi gravitatea problemelor existenţiale.

Parteneriat Teatrul Nottara și PiciordePlay.ro

Parteneriatul a început pe 18 februarie 2023 cu spectacolul “La doi pași de Mullingar”. Sala de 70 de locuri fizice a fost completată de încă de 6 ori pe atât în transmisia online de români din toată țara și din toată lumea.

Pe 5 martie, de la ora 19:00 (GMT+2), PiciordePlay.ro vă așteaptă live online la piesa de teatru „Fazanul”. Piesa este semnată de dramaturgul francez Georges Feydeau, ce abordează tema păcălitorului păcălit, într-o montare cu umor ingenios, în care moravurile sunt tratate cu delicateţe cinică. 

www.piciordeplay.ro este o platformă care și-a propus să elimine distanțele dintre spectatori și scenele ce găzduiesc spectacole românești. O inițiativă născută în perioada pandemiei a dus la o descoperire extrem de valoroasă. Un public aflat departe de scenele de teatru a îmbrățișat cu entuziasm spectacolele online.

Și pentru artiști experiența online a fost grozavă

Actori precum Marius Manole, Horațiu Mălăele, Maia Morgenstern, etc., dar și mulți alții până la proaspăt absolvenți de UNATC au fost încântați să joace în săli virtuale care au găzduit chiar și de 10 ori mai mulți spectatori decât sala în care jucau fizic.

În plus, experiența trece dincolo de scenă prin momentele transmise live înainte și după spectacol. Actorii sunt vizitați în culise, oferindu-le celor curioși oportunitatea să descopere cum se pregătesc. La finalul reprezentației aplauzele se transformă în conversații între actori și spectatori. Aceștia, au ocazia prin intermediul unui chat, să converseze, dar și să își exprime trăirile sau aprecierile. 

Vezi și: O tânără româncă din Spania a câștigat Concursul Național de Design de Timbre “Disello”

Teatrul Nottara și PiciordePlay.ro vă invită la un spectacol de teatru


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.