O tânără româncă din Spania a câștigat Concursul Național de Design de Timbre "Disello"

Diaspora Madrid

O tânără româncă din Spania a câștigat Concursul Național de Design de Timbre „Disello”

concurs, Maia Theodora Crețu, posta, romanca, Spania, timbre

O tânără româncă din Spania a câștigat Concursul Național de Design de Timbre „Disello”. Compania Correos (Poșta) a ales lucrarea Maiei Theodora Crețu, de origine română și rezidentă în Huelva de la vârsta de un an, ca fiind premiul întâi la cea de-a IX-a ediție a Concursului Național de Design de Timbre „Disello”, la categoria tineret.

Lucrarea se intitulează „Niña Robot” (Fetița robot). Desenul, în cuvintele tinerei autoare, „poate fi interpretat ca o critică la adresa utilizării excesive a telefoanelor mobile de către tineri„, a informat Correos într-un comunicat.

mai_theo_art este numele artistic al Maiei, în vârstă de 16 ani. Românca a început să deseneze de la o vârstă foarte fragedă. Ea a pictat peste 100 de tablouri și a expus în diferite spații.

Maia Theodora Crețu studiază pianul la Conservatorul din Huelva „Javier Perianes„. De asemenea, a interpretat roluri în filme și teatru. A susținut concerte ca pianistă și cântăreață și chiar a regizat un scurtmetraj ilustrat la vârsta de 13 ani.

Amendă de 200 de euro în Spania dacă transporți cumpărăturile incorect în mașină!

Desenul ei „Niña Robot” a fost emis de Correos sub forma unui timbru. Acesta a fost pus în circulație la 16 februarie cu numele și prenumele autoarei.

Al nouălea an consecutiv de Concurs

Pentru al nouălea an consecutiv, Correos a organizat Concursul național de design de timbre, iar tema a fost liberă.

Libertatea de a imagina și de a surprinde un concept într-o lucrare a făcut ca participarea să crească. Anul acesta au fost depuse peste 1.300 de lucrări, peste 900 de lucrări la categoria generală și aproximativ 390 de lucrări la categoria tineret.

Designul este întotdeauna o provocare pentru imaginație, iar proiectarea pentru un spațiu atât de mic, doar 8 cm2, pentru a condensa toate informațiile pe care vrei să le spui necesită un efort dublu.

Prin calitatea lucrărilor prezentate, participanții au depășit provocarea în mod deosebit de-a lungul tuturor edițiilor concursului, potrivit companiei.

Sursa: https://www.lavozdelsur.es/opinion/voces-y-afonias/maia-theodora-cretu_291670_102.html

O tânără româncă din Spania a câștigat Concursul Național de Design de Timbre „Disello”


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.