Diaspora Madrid

Suspendarea zborurilor din România către Europa a fost prelungită până în 16 iunie

Blue Air, Europa, Romania, Spania, stare de alerta, Tarom, Wizz Air, zboruri suspendate

Suspendarea zborurilor din România către Europa a fost prelungită. În timpul stării de alertă, zborurile înspre și dinstre România către Spania, Italia, Germania și Anglia,etc. rămân suspendate până la data de 16 iunie, în baza Hotărârii de Guvern nr. 394 din 18 mai 2020.

Românii care așteptau zborurile înspre și dinspre România au parte de vești mai puțin plăcute. Pentru moment, zborurile efectuate de operatorii economici din aviație rămân suspendate către destinațiile Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Spania, SUA și Turcia rămân suspendate, pe întreaga perioadă a stării de alertă.

Marți, 26 mai, și Eurocontrolul a anunțat prelungirea interdicției de zbor între România și țările menționate mai sus. Astfel, companiile aeriene precum Wizz Air, TAROM, Air France, KLM, Rayanair și Lufthansa au fost nevoite să anuleze zborurile, relatează Imperatortravel.ro.

Zborurile, suspendate pe perioada stării de alertă

Așa cum se arată în Hotărârea de Guvern nr. 394 din 18 mai 2020, zborurile operate de agenți aconomici către destinațiile menționate anterior sunt anulate. „În condițiile art. 5 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 55/2020, se stabilesc următoarele măsuri:

1. Suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici din aviație spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Franța, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii și Turcia, și din aceste țări către România pentru toate aeroporturile din România, potrivit art. 37 din Legea nr. 55/2020.”

arată Hotărârea de Guvern.

Această dispoziție se aplică pe întreaga perioadă a stării de urgență, până la data de 16 iunie. Potrivit sursei citate anterior, dispoziția a fost la rândul ei comunicată și de ROMATSA și Eurocontrol, care au prelungit interdicția de zbor până la mijlocul lunii iunie.

În cadrul art. 37 din Lege nr. 55 din 15 mai 2020 se precizează că:

„Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, la propunerea CNSSU, poate lua măsuri, respectiv restricții, în domeniul transportului intern și internațional de mărfuri și persoane, precum și în domeniul comunicațiilor, de comun acord cu miniștrii de resort din statele membre ale Uniunii Europene, sau celelalte state, după caz.”

Cursele care pot fi realizate pe perioada stării de alertă

Pe perioada stării de alertă, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 394 din 18 mai 2020, Anexa 3, vor face excepție zborurile:

„2. Sunt exceptate de la prevederile pct. 1 următoarele categorii de zboruri:

 • a) efectuate cu aeronave de stat;
 • b) de transport marfă și/sau corespondență;
 • c) umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență;
 • d) pentru căutare-salvare sau de intervenție în situații de urgență, la solicitarea unei autorități publice din România;
 • e) având drept scop transportul echipelor de intervenție tehnică, la solicitarea operatorilor economici stabiliți în România;
 • f) aterizări tehnice necomerciale;
 • g) de poziționare a aeronavelor, fără încărcătură comercială (ferry);
 • h) tehnice în scopul efectuării unor lucrări la aeronave;
 • i) efectuate de transportatori aerieni deținători de licență de operare în conformitate cu reglementările Uniunii Europene, prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri sau pentru repatrierea unor cetățeni străini, din România către alte state, cu avizul Autorității Aeronautice Civile Române și al autorității competente din statul de destinație;
 • j) efectuate de transportatori aerieni deținători de licență de operare în conformitate cu reglementările Uniunii Europene, prin curse neregulate (charter), din alte state către România pentru repatrierea cetățenilor români, cu avizul Autorității Aeronautice Civile Române, în baza acordului Ministerului Afacerilor Interne și al Ministerului Afacerilor Externe;
 • k) efectuate de transportatori aerieni deținători de licență de operare în conformitate cu reglementările Uniunii Europene, prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor din sectorul transporturilor prevăzuți în anexa nr. 3 la Comunicarea privind implementarea Culoarelor Verzi („Green Lanes“) în temeiul Orientărilor privind măsurile de gestionare a frontierelor în vederea protejării sănătății și a asigurării disponibilității mărfurilor și serviciilor esențiale – C(2020) 1897, din 23.03.2020, din România către alte state și din alte state către România, cu avizul Autorității Aeronautice Civile Române, al Ministerului Afacerilor Externe și al autorității competente din statul de destinație.”
https://www.diasporamadrid.com/ambasada-roma%cc%82niei-i%cc%82n-regatul-spaniei-noi-curse-charter-catre-romania/

Astfel, pentru moment zborurile operate de către agenții economici înspre și dinstre România rămân suspendate pe perioada stării de alertă, până la mijlocul lunii iunie.

Ce variante de recuperare a banilor au pasagerii

Pasagerii pot alege rambursarea banilor – care va dura mai mult – şi vor fi informaţi despre paşii necesari pentru un transfer bancar sau transferul către un card bancar printr-un e-mail separat. În acest caz, clienţii vor putea primi doar 100% din suma achitată iniţial. Pasagerii care şi-au făcut rezervările prin intermediul agenţiilor de turism – inclusiv agenţiile de turism online – trebuie să ia legătura cu agenţia de unde şi-au cumpărat biletele.

“ Pasagerii cu rezervări afectate de suspendarea zborurilor vor fi informaţi automat prin e-mail dacă au rezervat direct pe wizzair.com sau prin aplicaţia pentru mobil. Clienţii vor primi automat în contul de client WIZZ 120% din valoarea achitată pentru călătorie, sumă care poate fi folosită în următoarele 24 de luni pentru achiziţia de produse şi servicii Wizz Air ”

transmit reprezentanţii companiei.

Suspendarea zborurilor din România către Europa a fost prelungită până în 16 iunie

Sursa: https://www.b1.ro / https://www.businessmagazin.ro


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Adresă email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”true” submit_button_text=”Abonare” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-text-color has-background-color has-background has-primary-background-color” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.