Diaspora Madrid

Se reia transportul internațional rutier și feroviar. Autoizolarea la domiciliu la întoarcerea în țară rămâne în vigoare

autoizolare la domiciliu, feroviar, masuri de relaxare, Romania, rutier, transport international

Se reia transportul internațional rutier și feroviar. O nouă etapă de relaxare a măsurilor va avea loc începând cu data de 1 iunie. Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri ai cabinetului, care sunt măsurile de relaxare care vor intra în vigoare.

În completarea informațiilor oferite de președintele României, secretarul de stat, Raed Arafat a făcut câteva precizări în legătură cu noile măsuri de relaxare anunțate joi. Acesta a declarat că noile reguli vor fi detaliate după ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Raed Arafat a mai completat faptul că măsura autoizolării la domiciliu la întoarcerea în țară rămâne în vigoare pentru toți cetățenii. Însă carantina instituționalizată a fost eliminată.

„Măsura izolării la întoarcere, timp de 14 zile, rămâne în vigoare până vedem cum merge situația în țările de proveniență, de unde vine lumea. La acest moment, decizia grupului tehnic este că izolarea să fie universală, așa cum se întâmplă și în alte țări, în sensul în care cei care vin din afara României intră în izolare 14 zile. Carantina instituționalizată a fost eliminată, este valabilă doar la cerere sau dacă cineva nu respectă măsura autoizolării.”

a declarat Raed Arafat.

Arafat a mai precizat că după 15 iunie vor fi anunțate noi măsuri. Acestea fac parte din planul de relaxare graduală.

Ce alte restricții se ridică de la 1 iunie

Conform declarațiilor președintelui după data de 1 iunie se vor redeschide mai multe domenii de activitate. Oamenii o să poată merge la terase, se deschid plajele și sunt permise spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de participanți.

Tot de la data de 1 iunie a fost anunțat că se reia transportul internațional rutier și feroviar.

De asemenea, cetățenii sunt liberi să călătorească în afara localității fără a mai avea nevoie de o declarație pe proprie răspundere.

Se reia transportul internațional rutier și feroviar.


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Adresă email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”true” submit_button_text=”Abonare” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-text-color has-background-color has-background has-primary-background-color” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.