Spania va interzice publicitatea la dulciuri și sucuri pentru copii din 2022

Diaspora Madrid

Spania va interzice publicitatea la dulciuri și sucuri destinată copiilor cu vârsta sub 16 ani

dulciurile, interzice, publicitatea, Spania, sucurile

Spania va interzice publicitatea adresată copiilor la dulciuri și sucuri. Ministerul pentru Protecţia Consumatorilor din Spania anunță că va interzice publicitatea adresată copiilor la alimente şi băuturi nesănătoase cum ar fi ciocolata, biscuiţii şi îngheţata ca măsură de luptă împotriva obezităţii în rândul tinerilor.

Ministrul Alberto Garzón, a anunțat că va fi interzisă publicitatea adresată copiilor pentru dulciuri, biscuiți, înghețată, băuturi calorice și alte produse alimentare bogate în săruri, zaharuri și grăsimi considerate dăunătoare pentru sănătate de către Organizația Mondială a Sănătății.

Garzón a explicat că reglementarea de către stat a acestei publicități alimentare destinate copiilor sub 16 ani la televiziune; radio; rețele sociale; site-uri web; aplicații mobile și cinematografe va fi făcută prin ordonanță de urgență și va începe să fie aplicată anul viitor, în 2022.

În conformitate cu reglementările privind publicitatea adoptate de Marea Britanie, Portugalia și Norvegia, ministrul a explicat că regulamentul spaniol va împiedica publicitatea către minori a cinci categorii de produse pe care OMS le consideră dăunătoare.

Lista include:

  • produse de ciocolată și produse de cofetărie cu zahăr,
  • batoane energizante,
  • toppinguri și deserturi dulci;
  • produse alimentare, care includ prăjituri, biscuiți dulci și alte produse de panificație;
  • sucuri, băuturi energizante și înghețată.

Vezi și:

România divizată. Discurs de instigare la ură din partea unor jurnaliste!

Un român este acuzat că a înjunghiat mortal un conațional în anul 2019

Ce este certificatul de viață și când trebuie transmis la casa de pensii!

Pentru restul categoriilor de produse, se stabilește o limită a conținutului nutritiv la 100 de grame și se poate face publicitate la acestea, atât timp cât conținutul total și saturat de grăsimi, zahărul total și cel adăugat sau sarea rămân sub cele stabilite pentru fiecare produs.

Nouă din zece reclame la alimente adresate copiilor vorbesc despre produse nesănătoase, potrivit asociaţiei consumatorilor OCU.

Potrivit Agenţiei spaniole pentru nutriţie şi siguranţă alimentară, 40,6% dintre copiii spanioli cu vârste între şase şi nouă ani sunt supraponderali, iar 17,3% se încadrează în categoria obezi.

Federaţia Spaniolă din Industria Alimentelor şi Băuturilor (FIAB) a spus că este ”surprinsă şi ofensată” de această măsură după ce reprezentanţi ai sectorului au lucrat cu ministerul timp de un an pentru a actualiza practicile etice din domeniul publicităţii.

Spania va interzice publicitatea la dulciuri și sucuri destinată copiilor cu vârsta sub 16 ani


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.