Un român este acuzat că a înjunghiat mortal un alt bărbat în Spania. Tribunalul Provincial din Ciudad Real a început luni procesul cu juriu popular împotriva unui român de 26 de ani. Tragedia a avut loc la 27 iulie 2019, în localitatea Villarrubia de los Ojos. Inculpatul și victima sunt cetățeni români.

Parchetul cere o pedeapsă de 14 ani de închisoare pentru o infracțiune de omor cu circumstanța agravantă de superioritate. În același timp acuzarea particulară ridică pedeapsa la 15 ani, întrucât consideră că a fost vorba de o omucidere intenționată și asasinat.

La rândul său, apărarea consideră că clientul său a comis un omor din imprudență cu circumstanțele atenuante de legitimă apărare, de teamă insurmontabilă și de reparare a prejudiciului și solicită achitarea.

Inculpatul, Mihail Constantin, a respins acuzația de omor din culpă. În declarația sa, acesta a negat că ar fi avut intenția de a ucide.

Acuzatul se află în arest preventiv de mai bine de doi ani

În timpul audierii, acesta a declarat că stabilise să se întâlnească cu o altă persoană, Florin, pentru a rezolva o dispută pe care o avusese cu tatăl său.

El spune că atunci când a ajuns la fața locului cu mașina, în compania unui prieten de-al său, Florin era împreună cu vărul său, Ionuț, victima. Aceștia s-au așezat în fața mașinii cu o atitudine violentă.

Acuzatul spune că cei doi l-au insultat și și-au băgat mâinile pe geamul mașinii după care a urmat o luptă în care inculpatul a luat un cuțit de bucătărie pe care îl avea în mașină și l-a înjunghiat în inimă pe Ionuț, provocându-i moartea câteva momente mai târziu.

Potrivit inculpatului, el nu a ridicat cuțitul pentru a ucide cealaltă persoană, ci Ionuț, cu jumătate din corp în mașină, a fost cel care a căzut peste armă.

Declarații din timpul procesului(înregistrare audio în limba spaniolă)

La rândul său, Florin a declarat că nu a văzut cum inculpatul a înfipt cuțitul în vărul său. Își amintește doar că victima, la un moment dat, s-a dat înapoi. Ulterior, potrivit relatării martorului, inculpatul a coborât din mașină cu un cuțit în mână, spunându-le “vă omor“.

La rândul său, persoana care îl însoțea pe Mihail Constantin în mașină, a declarat că victima a încercat să îl scoată pe prietenul său din autoturism. Și că inculpatul a luat un cuțit, dar că nu a intenționat să facă ceea ce a făcut, deși l-a văzut înfipt în corpul victimei. El susține că, după incident, inculpatul nu a coborât din mașină și au plecat de la locul faptei.

Procesul este programat să dureze până vinerea viitoare

Ionuț avea 25 de ani, era căsătorit și avea un copil de 3 ani. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, se cer despăgubiri pentru văduvă și fiul acesteia. Despăgubirile sunt cuprinse între 112.500 de euro și 238.000 de euro.

Un român este acuzat că a înjunghiat mortal un conațional în anul 2019


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.