Spania elimină de azi controalele de sănătate pentru țările terțe

Diaspora Madrid

Spania elimină de azi controalele de sănătate pentru țările terțe

controale sanitare, control de sanatate, covid-19, Spania

Spania elimină controalele de sănătate impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus pentru țările terțe. Măsura Ministerului Sănătății a fost publicată în Monitorul Oficial de Stat (BOE). Controalele sanitare au fost introduse pentru a limita răspândirea COVID.

Monitorul Oficial Spaniol (BOE) a publicat joi două ordonanțe ale Ministerului Sănătății care elimină începând de azi, vineri, controalele sanitare impuse pentru intrarea în Spania, dar și la frontierele din Ceuta și Melilla.

Acum că faza acută a pandemiei a fost depășită, măsurile de supraveghere și control au fost actualizate la nivel național.

Această decizie a fost luată, potrivit departamentului condus de Carolina Darias, deoarece faza acută a pandemiei a fost depășită. De asemenea, trebuie să se țină cont de evoluția pandemiei în întreaga lume, precum și de ratele ridicate de imunizare.

Citește și: Român arestat după ce a ridicat un pachet cu droguri de la o firmă de curierat!

În prezent, aceste controale sanitare, care au fost instituite pentru a preveni răspândirea virusului, erau limitate la persoanele care provin din țări din afara Uniunii Europene sau cu statut de țări asociate la Schengen.

Începând cu 21 septembrie 2022, călătorii internaționali nu mai trebuie să completeze formularul sau să prezinte codul QR Spain Travel Health la frontiere, ci au fost aplicate controale axate exclusiv pe detectarea temperaturii și pe verificarea vizuală a călătorilor.

Sursa: boe.es

Spania elimină controalele de sănătate pentru țările terțe


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.