Spania caută lucrători sezonieri români pentru următoarele campanii agricole. Restricțiile provocate de criza COVID-19 au făcut ca Spania să înregistreaze un deficit de lucrători în activitățile din sectorul agricol.

Pe pagina Ambasadei Romăniei în Regatul Spaniei a fost publicat următorul comunicat:


În atenția cetățenilor români aflați deja în Spania și interesați să lucreze în sectorul agricol

Din discuțiile purtate de Ambasadă cu patronatele spaniole din agricultură a reieșit nevoia de forță de muncă pentru următoarele campanii agricole. Pe fondul restricțiilor provocate de criza COVID-19, Spania înregistrează un deficit de lucrători pentru activitățile sezoniere din sectorul agricol.

Autoritățile spaniole permit cumularea anumitor tipuri de prestații deja obținute în contextul COVID-19 cu un salariu pentru activitatea desfășurată în agricultură în această perioadă.

Astfel, în perioada 7 aprilie – 30 iunie, în afară de persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot fi angajate pentru muncile sezoniere din agricultură și următoarele categorii de persoane:

  • șomeri (care vor încasa, în paralel, indemnizația de șomaj și salariul pentru munca prestată)
  • persoane care beneficiază de o subvenție agricolă sau alte prestații, care vor fi încasate în paralel cu salariul pentru munca sezonieră prestată

Atenție:

Beneficiarii de șomaj tehnic sau lucrătorii independenți (autónomos) care beneficiază de prestații pentru încetarea activității nu vor beneficia de această măsură!

În context, celor care doresc să lucreze în agricultură le punem la dispoziție datele de contact ale sucursalelor teritoriale ale principalelor patronate spaniole din domeniul agricol: UPA, COAG și ASAJA Andalucia.

Click aici pentru descărcarea listei patronatelor spaniole din domeniul agricol.

IMPORTANT:

Ambasada și Consulatele României în Spania nu se pot substitui Serviciilor Publice de Ocupare și nu își pot asuma responsabilitatea pentru contractele sau condițiile oferite de angajatori, pe care vă rugăm să le verificați personal cu atenție!

Eventuale nereguli sau problemele pe care le puteți întâmpina vă sfătuim să le semnalați Inspecției Muncii spaniole, utilizând următorul link:

 https://expinterweb.mitramiss.gob.es/buzonfraude/


Spania caută lucrători sezonieri români pentru următoarele campanii agricole

Sursa: https://madrid.mae.ro


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Adresă email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”true” submit_button_text=”Abonare” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-text-color has-background-color has-background has-primary-background-color” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum Facebook, Twitter, Instagram și canalul nostru video YouTube. Nou, acum avem și canal Telegram.