Spania ar putea renunţa la purtarea măştii în aer liber la sfârşitul lunii iulie

Diaspora Madrid

Spania ar putea renunţa la purtarea măştii în aer liber la sfârşitul lunii iulie

Fernando Simon, obligativitatea purtarii mastilor, renuntare masti, Spania, vaccinare

Spania ar putea renunţa la purtarea măştii în aer liber la sfârşitul lunii iulie. Măsura este analizată de Ministerul Sănătăţii şi depinde de ritmul campaniei de imunizare şi de evoluţia cazurilor de COVID-19. Până acum, 38% din populaţia Spaniei are cel puţin o doză de vaccin.

Specialiştii de la Ministerul Sănătăţii şi reprezentanţii regiunilor analizează condiţiile în care s-ar putea renunţa la purtarea măştii de protecţie prevăzută prin legile speciale împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

Deși procesul de vaccinare merge într-un ritm bun la nivel național, nimeni nu a îndrăznit să stabilească o dată pentru a scăpa de obligativitatea purtării măștilor.

Președintele comunității Castilla-La Mancha, Emiliano García Page, a propus luni ca până la sfărșitul lunii iulie, să se renunțe la obligativitatea purtării măștilor în spații deschise. La scurt timp, autoritățile de la Madrid au anunțat, că și ei au în vedere același lucru.

Directorul Centrului de alertă şi urgenţe sanitare, Fernando Simón, spune că acest lucru depinde de evoluţia campaniei de vaccinare, care acum are un ritm destul de accelerat.

Foarte probabil, aproape sigur, masca în aer liber nu va fi necesară dacă facem tot ce trebuie din punct de vedere al măsurilor de protecţie şi continuăm vaccinarea în ritmul de acum. Este posibil să putem renunţa la mască spre sfârşitul lunii iulie.

Fernando Simón.

Vezi și:

Festivalul “Povestiri istorice în Benzi Desenate” – un regal al benzilor desenate românești cu subiect istoric – la MNIR

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Sărbători legale în 2021. Vezi calendarul cu zilele libere din România

Simon a avertizat că această măsură este inclusă într-o lege. Astfel, interdicția nu poate fi eliminată în 24 de ore, și prin urmare, nu a dorit să dea mai multe detalii. Această inițiativă ar putea fi aprobată în iulie, mijlocul lunii iulie, august, sau septembrie. „Este ceva care este analizat, dar va trebui să fie decis în cadrul Consiliului Interteritorial al Sistemului Național de Sănătate”, a stabilit el.

Spania a înregistrat la sfârşitul săptămânii aproape 10.000 de noi cazuri de COVID-19 şi 48 de persoane decedate. Cele mai multe îmbolnăviri apar acum la grupele de populaţie mai tinere, până la 50 de ani.

Spania încă nu vaccinează masiv persoane din aceste grupe de vârstă. La Madrid se discută şi posibilitatea ca grupa de la 40 la 50 de ani să fie vaccinată cu serul de la Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză.

Sursa: lasprovincias.es

Spania ar putea renunţa la purtarea măştii în aer liber la sfârşitul lunii iulie


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.