Sectorul ospitalității din Madrid este ținta unui nou val de jafuri. Bunurile furate ajung în România

Diaspora Madrid

Sectorul ospitalității din Madrid este ținta unui nou val de jafuri. Bunurile furate ajung în România

horeca, Madrid, mafia romaneasca, restaurante, scaune

Sectorul ospitalității din Madrid a fost lovit de un nou val de crimă organizată. O creștere recentă a furturilor de tip mafiot afectează industria ospitalității din Madrid, iar bunurile furate ar fi ajuns în România. Restaurantele din Alcorcon, Navalcarnero, Fuencarral și Vallecas au căzut victime ale unei bande îndrăznețe care fură scaune și mese din zonele de terasă la primele ore ale dimineții.

Dezvăluit stilul de jaf (Modus Operandi)

În urma unor furturi anterioare în coridorul Henares în noiembrie anul trecut, hoții au lovit din nou. De această dată au căzut pradă cel puțin 11 localuri în ultimele două săptămâni. Frustrarea pentru comercianți este imensă, deoarece fiecare scaun furat, care variază între 20 și 40 de euro, îi lasă în imposibilitatea de a servi clienții în spațiile în aer liber.

Cele mai multe furturi urmează un tipar similar. Infractorii folosesc dubițe de mari dimensiuni, atacă dimineața devreme, când localurile sunt închise, și, cu ajutorul unor unelte electrice, taie lanțurile care fixează scaunele și mesele, în principal de la terase.

În mod șocant, hoții nu se obosesc să își ascundă fețele. Aceștia afișând o abordare furtivă chiar și numărând scaunele furate, așa cum se vede într-un videoclip (vezi aici) revelator înregistrat de un bar victimizat.

Ryanair va zbura din București spre Malaga din luna iunie 2024

Prada valoroasă și destinațiile suspecte

Dincolo de scaune și mese, comercianții raportează furtul umbrelelor de terasă și a suporturilor acestora. În special a suporturilor din aluminiu, un material cu o valoare considerabilă pentru topire și reutilizare.

Potrivit celor relatate de proprietarii afectați pe rețelele de socializare, cele mai valoroase obiecte, scaunele și elementele de aluminiu menționate, ar putea fi destinate țărilor din Europa de Est. În special României, unde există o cerere foarte mare pentru astfel de mobilier în afacerile din domeniul HoReCa.

Săptămâna trecută, în trei restaurante de pe același bulevard din Alcorcon au fost furate toate scaunele. Hoții tăind chiar și un gard viu pentru a le sustrage. Raportând incidentul la poliție, proprietarul restaurantului și-a exprimat consternarea, fiind al șaselea incident de acest fel în mai puțin de o săptămână.

Sandu Denisa Florina, tânăra româncă dată dispărută la Barcelona!

Măsuri de securitate sporite

Unele localuri sporesc măsurile de securitate, optând pentru a introduce mobilierul în fiecare seară în loc să îl înlănțuie. În ciuda inconvenientelor, proprietarii sunt hotărâți să prevină alte furturi

În mod ironic, vecinii care aud orice zgomot din bar în timpul zilei rămân inconștienți de furturile de scaune din timpul nopții, după cum a deplâns un angajat.

Poliția investighează posibile legături între aceste jafuri recente și cele din noiembrie din Coslada și San Fernando de Henares. Grupurile criminale străine care transferă obiecte furate în țările din Europa de Est sunt suspectate.

Sursa: elmundo.es

Sectorul ospitalității din Madrid este ținta unui nou val de jafuri. Bunurile furate ajung în România


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe WhatsApp, Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.