ordonanta 11

Diaspora Madrid

Se mențin restricțiile de zbor către şi dinspre Spania până pe 14 mai

14 mai, 2020, restrictii, Romania, Spania, zboruri

Se mențin restricțiile de zbor către şi dinspre Spania până pe 14 mai. Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat luni prevederile Ordonanței militare 11, ultima dinaintea ieșirii din starea de urgență.

Ordonanța militară nr. 11/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19:

Art. 1. –

(1) Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, începând cu data de 12 mai 2020 până la data de 14 mai 2020 inclusiv.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

Art. 2. –

(1) Se exceptează de la măsura de izolare la domiciliu personalul navigant român, maritim și fluvial care se repatriază prin orice mijloc de transport, dacă la intrarea în țară nu prezintă simptomele asociate COVID-19 și sunt respectate condițiile stabilite la art. 3 din Ordonanța militară nr. 9/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

(2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 3. –

(1) Se ridică măsura de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița.

(2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 4. –

(1) Sunt abilitate să asigure aplicarea și respectarea prevederilor prezentei ordonanțe militare:

a) Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin Autoritatea Aeronautică Civilă Română, pentru măsurile prevăzute la art. 1;

b) Poliția de Frontieră Română și direcțiile de sănătate publică, pentru măsura prevăzută la art. 2.

(2) Nerespectarea măsurilor prevăzute la art. 1 și 2 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu legislația în vigoare.

Art. 5. –

(1) Prezenta ordonanță militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, pentru cel puțin 2 zile de la data publicării, despre conținutul prezentei ordonanțe militare.

Vela: Să fim responsabili şi după ridicarea stării de urgenţă

Ministrul Vela a mulţumit românilor pentru tot ce au făcut în aceste două luni că au fost responsabili, prevăzători și că au avut grijă de sănătatea tuturor. „Știu că nu a fost ușor. Trebuie acum să transmitem un gând pios celor care au pierdut pe cei dragi. Fiecare ați fost un erou, fie că ați fost medici, fie în forțele de ordine, fie că ați suferit în zone de carantină sau ați stat în izolare, fie că ați lucrat într-o brutărie și ați frământat pâinea cea de toate zilele, sau ați trudit la locul de muncă. Fiecare dintre dvs sunteți un erou și împreună am reușit ca România să fie azi la un nivel epidemiologic apreciat la nivelul UE comparativ cu alte state care au pornit de la același nivel cu noi.

Urmează o perioadă grea, trebuie să o gestionăm la fel de atenți, e păcat să stricăm ce am realizat în aceste două luni.

Eroi au fost și bunicii care au stat acasă. Toate aceste eforturi trebuie le analizăm, cântărim și să decidem împreună că trebuie să fim extrem de responsabili, pentru că acest virus nu ia pauză și nu intră în vacanță.

Suntem cu toții ctitori la o pagină importantă din istoria României. Mulțumesc tuturor pentru efort, dăruire și patriotism. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a spus Marcel Vela.

Se mențin restricțiile de zbor către şi dinspre Spania până pe 14 mai.


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Adresă email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”true” submit_button_text=”Abonare” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-text-color has-background-color has-background has-primary-background-color” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu