Românii din Spania au trimis acasă peste 2 miliarde de dolari, în 2021

Diaspora Madrid

Românii din Spania au trimis acasă peste 2 miliarde de dolari, în 2021

acasa, bani, Romania, romanii din peninsula iberica, romanii din Spania

Românii din Spania au trimis în România, în 2021, peste 2 miliarde de dolari, transmite platforma panorama.ro. De asemenea, în același an, românii din diaspora au trimis în țară o sumă record! Conform datelor furnizate de Banca Mondială, diaspora românească, a trimis peste 9 miliarde de dolari (8,2 miliarde de euro).

În termeni de contribuție la economia țării, aceste transferuri de fonduri din diaspora echivalează cu 3,2% din Produsul Intern Brut (PIB) al României. Cei mai mulți bani s-au primit în țară din Spania, Italia și Germania. Urmate de Marea Britanie, Ungaria, SUA, Franța și Austria.

Pentru multe țări, mai ales pentru cele aflate în curs de dezvoltare, transferurile de bani de la persoanele care lucrează în străinătate sunt o sursă de dezvoltare economică. 

Transferurile de bani sau remitențele tind să fie mai stabile decât fluxurile de capital și sunt contraciclice. Asta înseamnă că ele cresc în timpul recesiunilor economice sau după un dezastru natural în țările de origine ale migranților, când fluxurile private de capital au tendința de a scădea.

Digi a depășit patru milioane de clienți de telefonie mobilă în Spania

În țările afectate de conflicte politice, banii trimiși de diaspora acasă reprezintă o sursă majoră de subzistență.

În cazul României, remitențele joacă un rol esențial în alimentarea economiei naționale. Acestea se îndreaptă către diverse domenii: de la investiții în educația copiilor, la stimularea pieței imobiliare, la creșterea consumului intern și, nu în ultimul rând, la încurajarea antreprenoriatului.

Diaspora – principalul investitor pentru economia României

Diaspora - principalul investitor pentru economia României

Diaspora reprezintă un investitor extern semnificativ pentru economia României, banii trimiși în țară a depășit practic suma investițiilor străine. Totalul remitențelor reprezintă cea mai mare valoare înregistrată în ultimii 30 de ani.

Interesant este faptul că valoarea banilor care vin în țară de la românii din străinătate se apropie de valoarea investițiilor străine directe. Acestea din urmă au cunoscut o creștere semnificativă, ajungând la 9 miliarde de euro în 2021, conform datelor Băncii Naționale a României.

Zile libere în România. Vezi calendarul cu sărbători legale!

În ceea ce privește sursele acestor remitențe, peste 60% provin din Spania, Italia și Germania. Acestea sunt țările în care se află cele mai mari comunități de români.

Românii din Spania au trimis acasă peste 2 miliarde de dolari, în 2021


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.