Românii care se întorc din Italia, Franța și alte trei țări nu vor mai sta în izolare. Anunțul a fost făcut de autorități și se aplică începând cu 23 iunie 2020. Pe lista țărilor considerate “zone verzi” se află și Franța, însă nu în totalitate.

Spania este menținută pe lista roșie a țărilor afectate de Covid 19, din care nu se primesc zboruri comerciale pe niciun aeroport din România.

Italia, Irlanda, Finlanda, Estonia şi o parte a Franţei au fost incluse pe lista ”zonelor verzi”, astfel încât persoanele care vin din aceste ţări nu mai trebuie să se izoleze la domiciliu şi poate fi reluat traficul aerian.

”Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepţia se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă. Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda şi teritoriul european al Franţei (Franţa metropolitană)”, a transmis, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Zborurile spre și dinspre țările respective nu vor mai sta în izolare

Sursa citată a precizat că zborurile către şi dinspre ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Lista actualizată intră în vigoare la data 23.06.2020

”În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ţinut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puţin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Lista completă cu “zone verzi” cuprinde 22 de țări

Lista cu ”zonele verzi” cuprinde, astfel, 22 de state, 17 fiind stabilite în 15 iunie: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Lista va fi actualizată săptămânal de INSP, în fiecare zi de luni până la ora 16:00. Și alte țări vor fi incluse pe viitor, în funcție de modul în care ele gestionează criza COVID-19.

Românii care se întorc din Italia, Franța și alte trei țări nu vor mai sta în izolare. Spania menținută pe lista roșie


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.