România își recheamă ambasadorul din Kenya după ce i-a comparat pe africani cu maimuțele

Diaspora Madrid

România își recheamă ambasadorul din Kenya după ce i-a comparat pe africani cu maimuțele

ambasador, Dragoș Viorel Țigău, Kenya, maimute

România își recheamă ambasadorul din Kenya. Ministerul de Externe al României (MAE) a anunțat că își va rechema ambasadorul în Kenya, Dragoș Viorel Țigău. De asemenea, și-a cerut scuze după ce acesta i-a comparat pe africani cu maimuțele în timpul unei întâlniri de lucru cu alți diplomați.

Ambasadorul a făcut remarcile rasiste pe 26 aprilie, în cadrul unei reuniuni într-o clădire ONU din Nairobi. Însă, acestea au fost făcute publice săptămâna trecută, când un diplomat kenyan le-a denunțat.

Șocat și dezgustat să aflu de comentariile ambasadorului român la Nairobi care se referă la membrii Grupului african ca fiind maimuțe în timpul reuniunii grupului din Europa de Est„, a declarat pe Twitter Kamau Macharia, diplomat kenyan.

Potrivit presei kenyene, Țigău a spus despre o maimuță aflată în fața unei ferestre: „Grupul african tocmai s-a alăturat reuniunii„.

După difuzarea evenimentelor, un grup de diplomați din țări africane a depus săptămâna trecută un denunț pentru a „condamna în termenii cei mai fermi astfel de declarații jignitoare, rasiste și degradante„.

O femeie și-a dat foc după ce a fost umilită de statul român la revenirea din Spania

Dragoș Viorel Țigău a fost rechemat în țară

Ministerul român de Externe a recunoscut într-un comunicat că a aflat abia săptămâna trecută de incident. MAE a și inițiat procedura de rechemare a ambasadorului său în Kenya.

Ministerul de Externe a cerut întoarcerea urgentă a diplomatului pentru ca acțiunile sale să fie evaluate printr-o anchetă internă și și-a cerut scuze pentru cele întâmplate.

Orice comportament sau comentarii de natură rasistă sunt complet inacceptabile„, a declarat ministerul de externe.

Bilete de Avion: Trucuri pentru a Găsi Cele Mai Ieftine Zboruri către România

Diplomația română a subliniat că astfel de comentarii nu reflectă valorile acțiunii sale externe, cum ar fi promovarea drepturilor omului și respingerea rasismului. MAE și-a exprimat speranța că acest „incident izolat” nu va afecta relațiile dintre București și țările africane.

Sursa: lavanguardia.com

România își recheamă ambasadorul din Kenya după ce i-a comparat pe africani cu maimuțele


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu