România își recheamă ambasadorul din Kenya după ce i-a comparat pe africani cu maimuțele

Diaspora Madrid

România își recheamă ambasadorul din Kenya după ce i-a comparat pe africani cu maimuțele

ambasador, Dragoș Viorel Țigău, Kenya, maimute

România își recheamă ambasadorul din Kenya. Ministerul de Externe al României (MAE) a anunțat că își va rechema ambasadorul în Kenya, Dragoș Viorel Țigău. De asemenea, și-a cerut scuze după ce acesta i-a comparat pe africani cu maimuțele în timpul unei întâlniri de lucru cu alți diplomați.

Ambasadorul a făcut remarcile rasiste pe 26 aprilie, în cadrul unei reuniuni într-o clădire ONU din Nairobi. Însă, acestea au fost făcute publice săptămâna trecută, când un diplomat kenyan le-a denunțat.

Șocat și dezgustat să aflu de comentariile ambasadorului român la Nairobi care se referă la membrii Grupului african ca fiind maimuțe în timpul reuniunii grupului din Europa de Est„, a declarat pe Twitter Kamau Macharia, diplomat kenyan.

Potrivit presei kenyene, Țigău a spus despre o maimuță aflată în fața unei ferestre: „Grupul african tocmai s-a alăturat reuniunii„.

După difuzarea evenimentelor, un grup de diplomați din țări africane a depus săptămâna trecută un denunț pentru a „condamna în termenii cei mai fermi astfel de declarații jignitoare, rasiste și degradante„.

O femeie și-a dat foc după ce a fost umilită de statul român la revenirea din Spania

Dragoș Viorel Țigău a fost rechemat în țară

Ministerul român de Externe a recunoscut într-un comunicat că a aflat abia săptămâna trecută de incident. MAE a și inițiat procedura de rechemare a ambasadorului său în Kenya.

Ministerul de Externe a cerut întoarcerea urgentă a diplomatului pentru ca acțiunile sale să fie evaluate printr-o anchetă internă și și-a cerut scuze pentru cele întâmplate.

Orice comportament sau comentarii de natură rasistă sunt complet inacceptabile„, a declarat ministerul de externe.

Bilete de Avion: Trucuri pentru a Găsi Cele Mai Ieftine Zboruri către România

Diplomația română a subliniat că astfel de comentarii nu reflectă valorile acțiunii sale externe, cum ar fi promovarea drepturilor omului și respingerea rasismului. MAE și-a exprimat speranța că acest „incident izolat” nu va afecta relațiile dintre București și țările africane.

Sursa: lavanguardia.com

România își recheamă ambasadorul din Kenya după ce i-a comparat pe africani cu maimuțele


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.