Regimul de călătorie a cetățenilor modoveni în Spania. Cetățenii Republicii Moldova, deținători ai pașaportului biometric, pot călători în Spania, prezentând la intrare, UNUL dintre următoarele documente:

  • certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19 cu cel puțin 14 zile înaintea călătoriei,
  • vaccin autorizat de către Agenția Europeană pentru Medicamente (AEM) și / sau OMS: Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Sinofarma şi Sinovac.
  • certificatul să fie în limba engleză, franceză, spaniolă sau germană.

Testare COVID-19

  • Test antigen rapid (RAT) , efectuat cu cel mult 48 ore, înainte de intrarea în Spania;
  • Test PCR efectuat cu cel mult 48 ore, înainte de intrarea în Spania;
  • Certificat de recuperare post-Covid (document eliberat de un serviciu medical din Republica Moldova in limba engleză). Acesta este valabil începând cu a 11-a zi de la prima testare PCR unde s-a depistat infectarea cu COVID-19. Acest certificat este valabil timp de 180 zile din data testării.

Toți pasagerii, care sosesc în Spania, pe cale aeriană sau maritimă, inclusiv cei care tranzitează teritoriul spaniol, TREBUIE să completeze formularul privind starea de sănătate disponibil pe www.spth.gob.es sau utilizând aplicația gratuită Spain Travel Health (SpTH).

Vezi și:

Patru români cercetați pentru furt de cupru în Alcasser (Valencia)

Tribunalul Suprem al Spaniei respinge măsura ”pașapoartelor de imunitate”

Formularul va cuprinde inclusiv o rubrică privind deținerea unuia din documentele menționate anterior. După completarea formularului, va fi generat un cod unic QR de sănătate care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la punctele de control ale frontierei spaniole.

Pentru copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani se va completa doar formularul privind starea de sănătate de pe www.spth.gob.es sau utilizând aplicația gratuită Spain Travel Health (SpTH).

Informația actualizată la zi o puteți accesa la următoarele linkuri:

Sursa: Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

Regimul de călătorie a cetățenilor modoveni în Spania la 26/08/2021


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.