Proteste în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei față de măsurile impuse de autorități

Diaspora Madrid

Proteste în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei față de măsurile impuse de autorități

autoritati, Bucuresti, Piata Universitatii, Piata Victoriei, proteste, Romania

Proteste în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei față de măsurile impuse de autorități. Proteste de amploare la București față de noile restricții anti-COVID adoptate de Guvernul român. Mii de oameni au ieșit în Piața Victoriei și Piața Universității. Manifestațiile s-au desfășurat pașnic, însă nu au respectat măsurile impuse pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Două proteste au fost organizate în Bucureşti. Aproximativ 20.000 de mii de oameni au protestat față de măsurile impuse de autorități.

Manifestanții s-au strâns în Piaţa Universităţii la chemarea unui partid politic, dar şi în Piaţa Victoriei unde s-a scandat împotriva a ceea ce ei numesc dictatură medicală. Cel de-al doilea protest a fost organizat de Asociaţia Calea Neamului, Asociaţia NEAMUNIT, Asociaţia Alianţa Părinţilor, Grupul Civic Starea de Libertate şi Grupul Civic Legitimă Apărare.

Protestatarii au solicitat ridicarea stării de alertă, renunțarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării şi anularea certificatului verde. De asemenea, s-a mai cerut menținerea unităților de învățământ deschise, fără constrângeri, dar și accesul nediscriminatori la servicii de sănătate, fără transformarea unor spitale în unități Covid.

O altă revendicare a privit plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

https://www.facebook.com/StareaDeLibertate/videos/387485383003852

Potrivit autorităților, Jandarmeria a aplicat zeci de sancțiuni contravenționale

„Au fost aplicate sancțiuni contravenționale până la această oră, pentru că asta prevede legea să facem. În primul rând trebuie să discutăm despre sancțiuni contravenționale pentru organizatorii adunărilor publice de aseară, de asemenea, trebui să avem în vedere că marșurile sunt interzise în actualul context epidemiologic și noi am avut de-a face cu un marș, deci vom aplica sancțiuni contravenționale și pentru acest lucru”, a declarat la Digi24 Alexandru Iacob, purtător de cuvânt la Jandarmeria București.

Iacob nu a precizat numărul exact și valoarea sancțiunilor. „Încă se lucrează la asta, încă vizionăm imaginile operative pentru a vedea gravitatea încălcării legilor. Organizatorii riscă amenzi între 2.000 și 10.000 de lei, iar participanții între 500 și 2500 de lei”, a spus oficialul.

Tot sâmbătă au fost publicate în Monitorul Oficial noile reguli și interdicții, adoptate joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Persoanele nevaccinate din București trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere ca să iasă din casă după ora 20:00.

Incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns în Bucureşti la cel mai mare nivel de la începutul pandemiei, 8,28 cazuri la mia de locuitori.

Citește și alte articole:

Tema concursului pentru Premiile UZPR – 2021:„Pandemie și Patriotism”

Alocație pentru copii în Spania. Cum o soliciți dacă părintele lucrează legal!

Filmări la Madrid 2021 pentru televiziunea națională Kapital TV România

Proteste în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei față de măsurile impuse de autorități


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.