Primele pedepse din dosarul 10 august 2018

Diaspora Madrid

Primele pedepse din dosarul 10 august 2018. CONDAMNATI definitiv la inchisoare cu executare

10 august 2018, Bucuresti, Diaspora, primele condamnari proteste 10 august, proteste

Primele pedepse din dosarul 10 august 2018. Două persoane cercetate în dosarul agresiunii asupra Ștefaniei Nistor, femeia jandarm prezentă la protestul Diasporei, au primit condamnări definitive. Ceilalți cinci rămân cu pedepse cu suspendare, trasmite REALITATEA.NET, preluat de DiasporaMadrid.com.

Curtea de Apel București i-a condamnat astăzi pe doi dintre agresorii jandarmeriței Ștefania Nistor de la mitingul Diasporei din 10 august 2018 la închisoare cu executare, iar alți cinci rămân cu pedepse cu suspendare, potrivit minutei instanței. Judecătoria Sectorului 1 îi condamnase pe toți cei șapte agresori la pedepse cu suspendare.

Astfel, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Ionuț-Liviu Cojoacă la doi ani și nouă luni de închisoare cu executare, iar pe Daniel Dumitru la doi ani și opt luni de închisoare pentru că au furat pistolul jandarmeriței. Deciziile sunt definitive.

Femeia ce făcea parte din forţele de ordine ale Jandarmeriei a fost lovită de mai mulţi protestatari în 10 august 2018. Pe 20 august, după 10 zile, Poliția Capitalei a recuperat pistolul sustras în seara de 10 august de la femeia jandarm agresată.

DECIZIA instanței

Decizia penală nr. 77/A din data de 04.02.2021 – În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a cod procedură penală, admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București și de partea civilă Nistor Ștefania împotriva sentinței penale nr.926/20.12.2019 pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 București în dosarul 33577/299/2018.

Citește și:

Ghid de Reîntoarcere pentru Diaspora 2021 – Reînnoire Acte, Repatriere Bunuri, Echivalare Studii și alte informații

Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată doar în ceea ce îi privește pe inculpații Cojoacă Ionuț-Liviu și Dumitru Daniel şi rejudecând în fond:

Înlătură dispozițiile de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei în ceea ce îi privește pe inculpații Cojoacă Ionuț-Liviu și Dumitru Daniel, urmând ca inculpații să execute pedepsele aplicate în regim privativ de libertate.
În baza art. 241 alin. 1 lit. c cod procedură penală constată încetată de drept măsura controlului judiciar, luată față de inculpatul Dumitru Daniel.

Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei.

În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b cod procedură penală, respinge ca nefondate apelurile formulate de: partea civilă Felega Cristian și inculpații Ilie Laurețiu-Gabriel, Țuțoiu Tudor Alexandru, Cojoacă Ionuț-Liviu, Dobre Claudiu-Mihai și Cristoloveanu Mihai-Gabriel împotriva aceleași sentințe penale.
În temeiul art. 421 pct. 1 lit. a cod procedură penală respinge ca tardiv apelul formulat de partea civilă Spitalul Clinic de Urgență Bucuresti.

În baza art. 275 alin. 3 cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București și a părții civile Nistor Ștefania rămân în sarcina statului.
În baza art. 275 alin. 2 cod procedură penală obligă partea civilă Felega Cristian și inculpații Ilie Laurețiu-Gabriel, Țuțoiu Tudor Alexandru, Cojoacă Ionuț-Liviu, Dobre Claudiu-Mihai și Cristoloveanu Mihai-Gabriel la plata cheltuielilor judiciare către stat, câte 100 de lei fiecare.

Citește și:

Covid Zero: o realitate în Australia, o utopie în Spania

În temeiul art. 275 alin. 6 cod procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu desemnat pentru inculpatul Tănase Claudiu Florentin, în cuantum de 1253 de lei și onorariile parțiale cuvenite pentru apărării desemnați pentru inculpații Țuțoiu Tudor Alexandru și Ilie Laurențiu Gabriel, în cuantum de 500 de lei fiecare, se vor avansa din fondurile MJ către Baroul București. Definitivă.

Pronunțată în ședință publică azi, 04.02.2021.

Sursa: realitatea.net

Primele pedepse din dosarul 10 august 2018. CONDAMNATI definitiv la inchisoare cu executare


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.