Covid Zero: o realitate în Australia, o utopie în Spania

Diaspora Madrid

Covid Zero: o realitate în Australia, o utopie în Spania

australia, Australian Open 2021, covid zero

Covid Zero: o realitate în Australia, o utopie în Spania. Baruri aglomerate, cozi pentru a intra în teatre și cinematografe și în tribunele stadioanelor sportive pline de oameni fără măști și fără o distanță de siguranță. Nu este „noul normal”, ci cel vechi. Este exemplul succesului strategiei Covid Zero.

Lumea care a existat înainte de coronavirus și pe care Australia a reușit să o recupereze fără a pune încă un singur vaccin.

Fotografia care ilustrează aceast articol a fost făcută pe 29 ianuarie 2021 în orașul Adelaide, în timpul unei partide de tenis a lui Novak Djokovic. Câteva zile mai târziu, Rafael Nadal se afla la Melbourne, bucurându-se de o atmosferă ca dinainte, la turneul Australian Open.

„Când ajungi aici și vezi că viața este practic normală, este și rezultatul unor mari eforturi depuse de mai multe luni. Invidie sănătoasă „

a spus jucătorul de tenis spaniol.

Într-adevăr, dacă Australia a reușit să blocheze virusul, a fost cu prețul unei munci enorme și al urmării aceleiași tactici ca Taiwan, Singapore sau Vietnam. Țări care aveau deja experiență în controlul pandemiilor când Covid-19 a început să se răspândească în urmă cu un an.

Australia a închis un oraș întreg timp de cinci zile pentru un rezultat pozitiv

Ce s-a întâmplat săptămâna aceasta în orașul australian Perth este un exemplu al modului în care funcționează această strategie. După zece luni fără un singur caz, un lucrător la hotel a dat rezultate pozitive. Reactia? Practic întregul stat al Australiei de Vest va fi închis timp de cinci zile. Bineînțeles, cu excepția de a merge la serviciu, cumpărături, medic sau a face sport o oră pe zi. Industria Horeca, sălile de sport și toate locurile de divertisment vor fi închise.

Un australian se bucură de o bere pe plaja din Perth la sfârșitul lunii ianuarie covid zero australia

Un australian se bucură de o bere pe plaja din Perth, înainte de începerea măsurilor de restricție.

S-a văzut și odată cu sosirea jucătorilor de tenis în ultimele săptămâni pentru turneul australian. Carantină obligatorie pentru toată lumea fără a putea părăsi camera de hotel. Miercuri a fost cunoscut și pozitivul unui muncitor de la unul dintre cele trei hoteluri oficiale ale Australian Open. Autoritățile au decis că până la 600 de persoane dintre jucătorii de tenis și membrii organizației vor trebui să fie în carantină până când vor fi testați negativ.

Citește și:

Ghid de Reîntoarcere pentru Diaspora 2021 – Reînnoire Acte, Repatriere Bunuri, Echivalare Studii și alte informații

La un an de la începerea pandemiei, au existat mai puțin de 29.000 de infecții în Australia (dintr-o populație de 25 de milioane). În Spania, cu o populație apropiată de 47 de milioane, au existat aproape trei milioane de cazuri. Comparația este, de asemenea, șocantă în ceea ce privește numărul deceselor: puțin peste 900 în Australia și aproximativ 60.000 în Spania.

Sursa: elindependiente.com

Covid Zero: o realitate în Australia, o utopie în Spania


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.