Primar din Spania decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer!

Diaspora Madrid

Primar din Spania decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer!

Alcala de Henares, ambasador, decorat, George Gabriel Bologan, Ordinul National, Pentru Merit, primar, Spania

Primar din Spania decorat „Pentru Merit” ! Ambasadorul George Bologan a conferit edilului orașului Alcala de Henares, Javier Rodriguez Palacios, în numele Președintelui României, Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer, în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru contribuția importantă avută în demersurile de promovare a relațiilor româno-spaniole.

În discursul său, șeful misiunii diplomatice a punctat contribuția deosebită a primarului din Alcala de Henares pentru încrederea acordată comunității românești și a subliniat că în perioada următoare vor fi continuate evenimentele de diplomație devenite o tradiție și care au ca menire apropierea umană și instituțională.

De asemenea, profitând de prezența în Alcala de Henares, ambasadorul George Bologan i-a încurajat pe conaționalii rezidenți în localitate să se implice în viața societății, să își aducă aportul la însuflețirea acesteia, să fie interesați de viața politică, susținând totodată vitalitatea economică și socială și făcând ca vocea comunității să fie auzită tot mai mult pe plan local.

La rândul său, primarul orașului Alcala de Henares a subliniat legăturile strânse între Spania și România atât din punct de vedere istoric, cât și cultural și a apreciat rolul activ pe care cetățenii români din localitate îl au la dezvoltarea societății, contribuind la creșterea comunității locale.

Vezi și: Harta cu restaurantele din Spania care servesc mâncare șoferilor pe drumurile naționale

Admirație și recunoștință pentru comunitatea românească din Alcala de Henares

Orașul, este patrimoniu mondial al umanității, fiind un important punct de atracție pentru turismul cultural. Este localitatea scriitorului Miguel de Cervantes, respectiv locul unde Cristofor Columb s-a întâlnit cu regina Isabela Catolica în 1480. Tot în Alcala de Henares, cardinalul Cisneros a fondat unul dintre cele mai prestigioase centre universitare europene ale secolului XVI.

Astăzi, localitatea este un prosper centru industrial și academic. În Alcala de Henares, locuiesc aproximativ 14.000 de cetățeni români. Esența bunelor legături ale primăriei cu ambasada și ale localității cu România, este dată de comunitatea românească foarte bine integrată și apreciată. Ambasada României în Regatul Spaniei își exprimă sentimente de Admirație și recunoștință pentru bunul exemplu.

Click aici pentru a vizita Pagina și grupul de Facebook al comunității românești din Alcala de Henares!

Sursa comunicat și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei

Primar din Spania decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu