Prima maşină din lume care "îşi schimbă culoarea" - BMW iX Flow 2022

Diaspora Madrid

Prima maşină din lume care „îşi schimbă culoarea” – BMW iX Flow 2022(video)

BMW iX Flow, Consumer Electronics Show, culoare, E Ink, Las Vegas, prima masina, schimbare

Prima maşină din lume care „îşi schimbă culoarea” a fost prezentată la Consumer Electronics Show 2022 (CES) din Las Vegas. Producătorul german de automobile BMW a prezentat conceptul de maşină, numit BMW iX Flow. Culoarea mașinii în funcție de starea noastră de spirit sau de vreme.

Unii dintre noi își amintesc de vopselele cameleonice care își schimbau culoarea în funcție de orientarea și intensitatea luminii. Însă acum, este ceva total diferit. BMW a făcut echipă cu specialiștii de la E Ink. O companie care dezvoltă folii de protecție capabile să își schimbe culoarea la cerere.

BMW iX Flow, foloseşte tehnologia de cerneală electronică care se găseşte în mod normal în cititoarele electronice pentru a transforma exteriorul maşinii într-o varietate de modele în gri şi alb.

BMW iX Flow Prima maşină din lume

Aceasta este o schimbare a culorii cu adevărat eficientă din punct de vedere energetic, folosind tehnologia E Ink. Aşa că am luat acest material – este un fel de hârtie groasă – şi provocarea noastră a fost să punem asta pe un obiect 3D precum maşinile noastre„, a spus inginerul de cercetare al BMW Stella Clarke.

Atunci când este stimulat de semnale electrice controlate de o aplicaţie pentru telefon, materialul aduce diferiţi pigmenţi la suprafaţă, determinând maşina să capete o nuanţă sau un design diferit, cum ar fi dungile de curse.

Prima maşină din lume

În viitor, modificările vor fi controlate şi printr-un buton de pe tabloul de bord al maşinii sau poate chiar prin gesturi cu mâinile, a mai spus Clarke.

O culoare diferită în funcție de starea noastră de spirit sau de vreme

Nu este nevoie de energie pentru a menţine culoarea pe care o selectează şoferul, potrivit BMW.

Motivul meu de utilizare preferat este folosirea culorii pentru a influenţa reflexiile luminii solare. Într-o zi fierbinte şi însorită, ca azi, ai putea schimba culoarea albă pentru a reflecta lumina soarelui. Într-o zi rece, ai putea schimba culoarea neagră pentru a absorbi căldura„, a spus Clarke.

Un alt exemplu ar fi în caz de ninsoare. Pe lângă farurile și luminile din spate, o mașină neagră ar putea fi mai vizibilă decât o mașină albă.

Deşi vehiculul expus la CES poate alterna doar între gri şi alb, tehnologia va fi extinsă pentru a acoperi un spectru de culori, potrivit BMW.

Ce este certificatul digital de persoană fizică în Spania și cum se obține?

Sărbători legale în 2022. Vezi calendarul cu zilele libere din România

Vezi calendarul spaniol cu zilele libere pentru anul 2022!

Video: BMW iX Flow Prima maşină din lume care îşi schimbă culoarea

Prima maşină din lume care „îşi schimbă culoarea” – BMW iX Flow 2022


Ultimele articole:


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum: gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu