Petrecere în aer liber cu 25.000 de persoane la Madrid și 8000 la Barcelona

Diaspora Madrid

Petreceri ilegale în aer liber cu peste 33.000 de persoane în Spania

Barcelona, campus universitar, Madrid, petrecere in aer liber

Petreceri ilegale în aer liber cu 25.000 de persoane la Madrid, pentru a marca începerea anului universitar 2021-2022. Polițiștii recunosc că au fost depășiți de situație și susțin că nu au intervenit pentru ca mulțimea să nu devină violentă.

Conform presei spaniole, este cea mai mare astfel de adunare din capitală, de la începutul pandemiei. “Erau mii de oameni pe terenul Universității Complutense, aproximativ 25.000”, transmit polițiștii, indicând că adunarea a fost organizată online prin WhatsApp, motiv pentru care nu au aflat la timp despre aceasta.

“Fără avertisment prealabil din partea universității sau timp pentru a pregăti o operațiune adecvată, dispersarea unei adunări de aproximativ 25.000 de persoane este o muncă aproape imposibilă”, au mai menționat autoritățile, care au ajuns la fața locului abia după ce petrecerea începuse.

8000 de tineri la Barcelona

O petrecere similară a avut loc și la Barcelona. Aproximativ 8.000 de tineri s-au întâlnit într-unul dintre campusurile din oraș, pentru a sărbători redeschiderea facultăților.

Trei polițiști locali din Tiana (Catalonia) au fost răniți ușor, dimineața trecută, în altercații efectuate de tineri din municipiu. Aceștia au organizat o petrecere în aer liber ilegală, în timpul festivităților municipiului. Polițiștii recunosc că s-au retras văzându-se depășiți de situație.

Vezi și:

RePatriot Summit 2021 unește Diaspora cu România – Diaspora Madrid

Cursurile de Limbă, cultură și civilizație românească în Spania – 2021!

Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane la Madrid (video)!

Deși Spania a ridicat multe dintre restricțiile epidemice, oamenii sunt încă obligați să poarte măști în aer liber dacă între ei nu este menținută o distanță de 1,5 metri. 

Și adunările mari rămân interzise, însă numărul maxim de persoane participante la astfel de mulțimi variază de la o regiune la alta.

Sursa: 20minutos.es

Petreceri ilegale în aer liber cu peste 33.000 de persoane în Spania


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.