Diaspora Madrid

Pedro Sanchez anunță că va solicita o „ultimă” stare de urgență de o lună

o luna, ordonanta noua, Pedro Sanchez, stare de urgenta, Stiri Spania

Pedro Sanchez anunță că va solicita o „ultimă” stare de urgență de o lună. Premierul Spaniei consideră că este necesară o ultimă prelungire a stării de urgență pentru încă o lună, începând din 24 mai.

Pedro Sanchez va cere Parlamentului o prelungire a stării de urgență până la finalul lunii iunie. Va fi ultima și va fi diferită spune Sanchez. Responsabilitatea va reveni doar Ministerului Sănătății, care coordonează toate comisiile tehnice și de experți.

Cu toate acestea, există deja voci în domeniul juridic care pun sub semnul întrebării constituționalitatea propunerii .

„Propunerea de a extinde starea de alarmă cu o lună ar putea fi neconstituțională”.

Ramon Rodriguez Arribas, ex vicepreședinte al Curții Constituționale.

Magistrul consideră că extinderea situației excepționale ar trebui să fie „restrictivă” pentru a nu „limita intervenția și controlul Parlamentului”, deși Constituția nu specifică un termen maxim.

În prezent, prin actuala stare de urgență, deciziile revin unei comisii formate din mai multe ministere.

Cu puțin timp în urmă, premierul Pedro Sanchez a anunțat: „Este foarte important să continuăm în stare de urgență studiul de seroprevalenţă, despre care cred că deocamdată este unic în Europa. Acesta ne arată două chestiuni: că doar 5% din populație a fost infectată și că suntem într-un scenariu de vulnerabilitate.

https://www.diasporamadrid.com/masurile-aprobate-de-guvernul-spaniol-pentru-revenirea-la-normalitate/

În această fază de revenire la normal este fundamentală starea de urgență, pentru că avem nevoie să limităm deplasările. Nu are niciun sens ca un cetățean din Madrid, care a rămas în faza 0, să se poată deplasa în Murcia sau oriunde în Andalusia. Şi mai avem nevoie să menținem restricțiile privind libertatea de a ne întâlni, pentru că e necesar să menținem distanța, așa cum ne spun autoritățile sanitare”.

Opoziția de dreapta a anunțat deja că se opune, deoarece situația economică ar fi în pericol.

Guvernul a început să negocieze cu toate grupurile parlamentare voturile pentru această prelungire. Partidele de dreapta, VOX și Partidul Popular, au avertizat că se vor opune unei prelungiri a stării de urgență deoarece acest lucru ar însemna distrugerea economică a țării.

https://www.diasporamadrid.com/zborurile-suspendate-si-carantina-obligatorie-raman-valabile-suspendat-si-transportul-rutier-international-de-persoane/

Pedro Sanchez anunță că va solicita o „ultimă” stare de urgență de o lună.

Sursa: https://www.elindependiente.com


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Adresă email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”true” submit_button_text=”Abonare” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-text-color has-background-color has-background has-primary-background-color” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Un comentariu la „Pedro Sanchez anunță că va solicita o „ultimă” stare de urgență de o lună”

  1. Eu nu mai înțeleg nimic nu știu cum să procedez am bilete de avion în iunie pe 3si vă rog să mă credeți că pe mine nu mă anunță nimeni în legătură cu zboru mulțumesc și a-și vrea să fiu informat

    Răspunde

Lasă un comentariu