Pedeapsă redusă pentru românul care a violat o turistă în Villamayor, Spania

Diaspora Madrid

Pedeapsă redusă pentru românul care a violat o turistă în Villamayor, Spania

Eugen Cosmin Cătănescu, inchisoare, pedeapsa, roman, Spania, violator

Pedeapsă redusă pentru românul care a violat o turistă în Villamayor, Spania. Bărbatul a fost condamnat în 2017 la 19 ani de închisoare pentru un viol în grup! Eugen Cosmin Cătănescu se află în închisoare din aprilie 2016. Este posibil ca în scurt timp, românul, să înceapă să se bucure de permisie datorită ultimei modificări a Codului Penal.

Faptele s-au petrecut la 18 august 2010. Victima, o turistă franceză, s-a apropiat de condamnat și de un alt individ care se afla cu el pentru a le cere informații despre locația hotelului unde era cazată. În acel moment, a fost invitată de aceștia să urce pe bancheta din spate a mașinii. Intrată în mașină, tânăra și-a dat seama că nu vor să meargă la hotel și le-a cerut să o lase să coboare.

În cele din urmă, violatorii au dus-o la periferia orașului, în zona Puente Gudino, în Villamayor. Acolo au amenințat-o cu un cuțit pentru ca aceasta să nu opună rezistență și au violat-o mai întâi unul și apoi celălalt.

Cauți: Avocat român în Spania?

Sentință redusă cu 7 ani pentru singura persoană arestată pentru un viol în grup

Violatorul, Eugen Cosmin Cătănescu, a fost condamnat în urmă cu șase ani la 19 ani de închisoare. 12 ani pentru un delict de agresiune sexuală în calitate de autor și alți 7 ani pentru un altul de aceeași natură, dar în calitate de cooperator necesar. Românul se află în închisoare din aprilie 2016.

Recent, Tribunalul din Salamanca a redus cu 7 ani pedeapsa impusă în 2017 singurei persoane arestate pentru violul în grup al unei turiste în Villamayor. Această reducere se datorează aplicării așa-numitei legi „solo sí es sí„.

Vezi și: O tânără româncă din Spania a câștigat Concursul Național de Design de Timbre “Disello”

Cum au fost modificate pedepsele odată cu modificarea Codului Penal adusă de legea „doar da este da„? Infracțiunea de agresiune sexuală, acum, include și abuzul. Aceasta a trecut de la a fi pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani la 1 la 4 ani.

Sursa: lagacetadesalamanca.es

Pedeapsă redusă pentru românul care a violat o turistă în Villamayor, Spania


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu