Părinții acuzați că și-au vândut fiica de 12 ani au fost declarați nevinovați

Diaspora Madrid

Părinții acuzați că și-au vândut fiica de 12 ani au fost declarați nevinovați

achitati, acuzare, fiica, Madrid, parinti, tribunal, vanzare

Părinții acuzați că și-au vândut fiica de 12 ani pentru a se căsători cu un minor au fost declarați nevinovați. Tribunalul Provincial din Madrid a achitat părinții de origine română acuzați că și-au vândut fiica de 12 ani în 2021 pentru a o căsători cu fiul, de asemenea minor, al unui cuplu din București (România).

În cadrul procesului, procurorul și-a menținut cererea de șapte ani de închisoare pentru cuplu, considerând că a existat „un acord economic între familii”.

În sentință, judecătorii i-au exonerat pe cei patru inculpați, toți cetățeni români. Aceștia erau acuzați de infracțiunea de trafic de persoane în scop de servitute.

Părinții s-au apărat în cadrul ședinței de judecată

Aceștia au declarat că nu s-au opus căsătoriei fetei, întrucât era o tradiție a culturii țigănești românești. De asemenea, au mai precizat că nu știau că astfel de acte constituie o infracțiune.

Minorii s-au căsătorit în România, iar în septembrie 2021 a avut loc o ceremonie la Sevilla. Nunta a fost monitorizată de Poliția Națională și ale cărei videoclipuri au fost încărcate pe rețelele de socializare. Investigațiile au început în momentul în care minora a sosit din București în localitatea madrilenă Mejorada del Campo. Aceasta locuia împreună cu cuplul și cu fiul lor Raul.

Minora a venit în Spania fără să meargă la școală. Tânăra a declarat la secția de poliție că l-a cunoscut pe băiat prin intermediul rețelelor de socializare. Ulterior părinții celor doi minori s-au întâlnit și au stabilit detaliile.

În fața agenților, ea a făcut aluzie la faptul că a fost vândută de părinții ei. Lucru pe care l-a acceptat pentru că îl iubea pe băiat.

Minora a fost apoi transferată într-un centru de protecție pentru victimele traficului de persoane. Fata a rămas acolo până la 14 octombrie, dată la care a fugit. De atunci nu se știe unde se află.

În hotărâre se precizează că fata i-a spus uneia dintre îngrijitoarele sale de la adăpost că a fost vândută. „Și, fără a avea alte dovezi în sprijinul acestui lucru în afară de propria mărturie, susține că a fost vorba de 50.000 de euro”.

-> O româncă de 20 de ani găsită moartă după ce a sunat la 112 în Spania!

Fără valoare probatorie

Instanța precizează că declarația dată de tânără în fața Brigăzii Provinciale de Străini în momentul în care faptele au fost cunoscute a fost produsă „fără nicio garanție”, ceea ce a împiedicat ca aceasta să fie „reprodusă în plen cu valoare de probă documentară”.

Judecătorii regretă, prin urmare, că această instanță a fost „privată de principala sursă de probe” pe baza căreia să articuleze un ipotetic verdict de vinovăție”. În plus, și având în vedere că, după declarația deficitară dată la poliție, tânăra a fugit, judecătorul de instrucție nu a putut efectua „practica examinării sale cu garanțiile prevăzute de lege”.

Magistrații subliniază că, în urma procesului și a probelor prezentate în cadrul acestuia, „este în mod notoriu insuficientă acreditarea faptelor expuse în declarația de calificare a procurorului” și, în orice caz, datorită negării celor patru inculpați în acordul de căsătorie a celor doi minori.

Părinții acuzați că și-au vândut fiica de 12 ani au fost declarați nevinovați


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu