Părinți români arestați în Spania pentru că au bătut mai mulți profesori!

Diaspora Madrid

Părinți români arestați în Spania pentru că au bătut mai mulți profesori!

bataie, Ciudad Real, parinti, profesori, romani arestati, Spania

Părinți români arestați în Spania pentru că au bătut mai mulți profesori! Garda Civilă a arestat un matrimoniu pentru că au agresat fizic patru profesori de la liceul unde învață copiii lor. Unul dintre profesori este chiar directorul școlii. Incidentul a avut loc la liceul „Vicente Cano” din Argamasilla de Alba (Ciudad Real).

Un profesor de la școală a dus un grup de elevi într-o excursie, printre care și o fiică minoră a părinților arestați. În această excursie, s-au întâlnit cu un frate al fetei. Acesta a început să-i certe pe prietenii fetei, atitudine care a fost mustrată de profesor. Când s-au întors din excursie, au povestit părinților lor, de origine română și de etnie romă, ce s-a întâmplat. Aceștia au decis să meargă la școală pentru a cere explicații profesorului.

Când au fost informați de către un angajat că profesorul era absent în acel moment, au început să certe personalul școlii și să atace cu o bară de plastic mai mulți profesori care erau de față. După incident, profesorii au trebuit să fie duși la un centru de sănătate din apropiere pentru răni ușoare.

Tatăl și mama au fost arestați pentru infracțiunea de atac asupra profesorilor și o altă infracțiune motivată de ură. Familia locuiește în Argamasilla de Alba, un oraș de 7.000 de locuitori, de doar câteva luni. Anterior avuseseră probleme și cu alți profesori din alte localități în care locuiseră, cum ar fi Manzanares și La Solana.

Ordin de restricție

Ambii părinți au fost aduși în fața Tribunalului din Tomelloso (Ciudad Real). Acesta a decretat miercuri punerea în libertate provizorie, cu interdicția de a se apropia de cele patru victime și de centrul educațional pe o rază de 200 de metri.

Cu toate acestea, această distanță poate fi redusă la 50 de metri la orele de începere și de terminare a școlii, astfel încât fiica să poată fi însoțită de ei.

Românul căutat pentru că și-ar fi ucis partenera, tot româncă, a fost arestat!

Ca urmare a acestor evenimente, comunitatea educațională din Argamasilla de Alba s-a adunat miercuri la porțile școlii în semn de solidaritate cu profesorii agresați.

Ministrul regional al Educației din Castilia-La Mancha, Rosana Rodriguez, a condamnat și ea aceste agresiuni.

Rodriguez a declarat că „acest tip de atitudine este neplăcut și nejustificabil, deoarece violența nu ar trebui să intre în nicio sferă de acțiune, mai ales în mediile educaționale, și sper că cazul care a avut loc în Argamasilla de Alba este un caz izolat și că nu se va mai repeta”.

Comportamentul părinților exemplu pentru copiii lor

Comportamentul părinților servește drept exemplu pentru copiii lor și este esențial pentru educația acestora. Acest lucru a fost demonstrat de agresiunea suferită de o profesoară din Argamasilla de Alba (Ciudad Real). Agresiune care se adaugă la loviturile primite săptămâna aceasta de cei patru profesori din acest oraș din partea părinților.

Tocmai fiul cel mic al acestor părinți a fost implicat în acest ultim incident. Evenimentul a avut loc în timp ce copilul se afla în sala de mese a școlii Divino Maestro. O școală unde nu este elev și pe care o frecventează doar pentru serviciul de cantină.

Băiatul a încercat să intre în unele dintre sălile de clasă ale școlii când elevii plecau, dar o profesoară l-a împiedicat să facă acest lucru. Băiatul a lovit-o apoi cu o bilă de cauciuc. Profesoara, are mai multe vânătăi și a depus plângere la Garda Civilă.

Sursa: hoy.es

Părinți români arestați în Spania pentru că au bătut mai mulți profesori!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.