O româncă și fiica ei, în pragul evacuării pentru că nu au înțeles o scrisoare

Diaspora Madrid

O româncă și fiica ei, în pragul evacuării pentru că nu au înțeles o scrisoare

casa, evacuare, fiica, romanca, scrisoare, Spania

O româncă și fiica ei, în pragul evacuării din casa în care locuiesc în Spania. Femeia, care nu știe să scrie sau să citească s-ar putea trezi în stradă pentru că nu a înțeles o notificare de reînnoire a unei subvenții pentru care a depășit termenul limită.

Lăcrămioara Ilie a primit o scrisoare în urmă cu câteva luni. Nici ea, nici fiica ei, nici vecinul, nu a reușit să descifreze notificarea. Acum îi datorează proprietăresei sale patru mii de euro și trăiește cu teama că va fi evacuată.

Guvernul regional îi cerea să îndeplinească procedurile corespunzătoare pentru a-și putea reînnoi bonul social în calitate de femeie maltratată. Acest ajutor i-ar permite să plătească chiria apartamentului din Teis (Vigo) unde locuiește împreună cu fiica sa, dar nu a mai reînnoit nimic.

–> Zile libere în Spania!

Când a depus toate actele cerute de administrație, termenul expirase deja. A fost cea mai proastă veste pe care a primit-o Lăcrămioara Ilie.

Această româncă locuiește într-un apartament din Teis împreună cu fiica ei. Între cele două nu au reușit să interpreteze o scrisoare pe care Xunta (Guvernul Comunității Autonome din Galicia) i-a trimis-o în urmă cu câteva luni.

Disperate, au apelat la un vecin, dar nici acesta nu a putut face față birocrației. Limbajul instituțional tinde să copleșească pe oricine, mai ales dacă este străin.

–> Minorii de peste 16 ani vor putea călători singuri în străinătate!

Datorează aproximativ 4000 de euro la chirie

Această femeie a încercat să caute ajutor cât mai curând posibil. Ea spune că s-a plimbat între diferite birouri de asistență socială din primărie, dar fără succes. Până când, cu ajutorul altui vecin, și-a pregătit cererea.

–> Româncă specialistă în “furturi din dragoste” arestată la Alicante!

Este târziu și acum nu poate să doarmă în caz că ar putea fi evacuată. Proprietara a sunat-o deja: îi datorează chiria pe unsprezece luni, ceea ce se traduce în aproximativ patru mii de euro.

Ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, la această problemă se adaugă incertitudinea de a nu ști dacă va putea plăti școlarizarea fiicei sale de 17 ani. Ea nu mai face parte din învățământul obligatoriu și susține că nu va mai primi nicio bursă.

După zece ani departe de țara sa natală, Lăcrămioara se străduiește să facă o viață mai bună pentru ea și fiica sa. În prezent, singurul ei venit este un ajutor social de 500 de euro.

Sursa: lavozdegalicia.es

O româncă și fiica ei, în pragul evacuării pentru că nu au înțeles o scrisoare


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu