Diaspora Madrid

O româncă membră a Consiliului Consultativ pentru Ştiinţă şi Tehnologie al preşedintelui SUA

2020, Consiliului Consultativ pentru Ştiinţă şi Tehnologie, Daniela Rus, Diaspora, membru, romani, SUA

O româncă, membră a Consiliului Consultativ pentru Ştiinţă şi Tehnologie al preşedintelui SUA.

Daniela Rus, directorul laboratorului de robotică din cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT), va fi membră a Consiliului Consultativ al preşedintelui Donald Trump pentru Ştiinţă şi Tehnologie, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Daniela Rus s-a născut în 1963 la Cluj Napoca şi a absolvit liceul Nicoale Bălcescu. A emigrat în Statele Unite în anii ’80. În 1993, la 30 de ani, a devenit doctor în ştiinţa computerelor la Cornell University.

Ea lucrează la MIT din 2003, iar din 2012 este director al Laboratorului pentru Ştiinţa Computerelor şi Inteligenţa Artificială.

Sunt recunoscătoare să pot adăuga perspectiva mea, ca om de ştiinţă în domeniul computerelor, la acest grup, într-o perioadă în care atâtea probleme care implică Inteligenţa Artificială şi alte aspecte ale informaticii ridică întrebări importante, ştiinţifice şi politice, pentru naţiune şi pentru lume.

a declarat Rus, conform MIT News.

Deşi s-a gândit adeseori să îşi pornească propriul start-up, când a primit postul de director al CSAIl, pasiunea sa pentru cercetare şi dezvoltare a roboţilor autonomi s-a reactivat. Echipa condusă de Daniela este responsabilă pentru unele dintre cele mai importante inovaţii în informatică şi inteligenţă artificială, la nivel mondial, iar creaţiile lor par să fie desprinse din viitor.

O româncă, membră a Consiliului Consultativ pentru Ştiinţă şi Tehnologie al preşedintelui SUA

Sursa: https://adevarul.ro


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Adresă email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”true” submit_button_text=”Abonare” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-text-color has-background-color has-background has-primary-background-color” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube. Nou, acum avem și canal Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.