O româncă a încercat să treacă frontiera cu Ungaria cu o valiză în care se afla un adolescent afgan. Incidentul a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici. În acest caz, tinerei în vârstă de 24 de ani, i-a fost deschis un dosar penal, trasmite Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au descoperit, într-un tren internaţional care avea ca destinaţie Austria, un copil. Acesta era ascuns în geamantanul care aparţinea unui pasager, cetăţean român.

Miercuri dimineață, în jurul orei 02:20, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, călătorind ca pasager în trenul IR 346 – 1, o femeie, cetățean român, în vârstă de 24 de ani.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat semne vizibile de agitație, motiv pentru care s-a procedat la controlul amănunțit al bagajelor.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit un adolescent ascuns într-un geamantan care îi aparţinea femeii.

Vezi și:

România în grupă cu Norvegia şi două echipe asiatice la Mondialul din Spania

Românul împușcat mortal în Spania avea 35 de ani și antecedente penale!

Diaspora: Fără copii xerox, pentru servicii consulare

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoana în cauză este cetățean afgan, în vârstă de 15 ani. Femeia a declarat ca este prietena fratelui minorului şi că intenţiona să-l ducă pe acesta la ruda sa, aflată în Germania.

Minorul a fost preluat de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Arad.

În cauză, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: politiadefrontiera.ro

O româncă a încercat să treacă frontiera cu o valiză în care se afla un adolescent!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.