Muncitor român mort după o explozie la o stație de biodiesel în Spania!

Diaspora Madrid

Muncitor român mort după o explozie la o stație de biodiesel în Spania!

explozie, fabrica, morti, muncitori, roman, Spania

Muncitor român mort după o explozie în Spania! Doi bărbați, în vârstă de 32 și 40 de ani, de naționalitate spaniolă și, respectiv, română, au murit joi, 26 mai, în urma unei explozii la o fabrică de biodiesel din Calahorra (Iniciativas Bioenegéticas, S.L.), după ce mai multe rezervoare de țiței și biodiesel au explodat. Fabrica este situată în zona ‘El Recuenco’, în apropiere de parcul tematic natural ‘Tierra Rapaz’.

„Ne pare rău, dar suntem în stare de șoc și nu putem vorbi”, a explicat pentru Efe unul dintre muncitorii acestei uzine. Acesta era înconjurat de o parte dintre colegii săi, cu toții vizibil afectați de cele întâmplate.

Cu puțin timp înainte de ora unu după-amiaza, serviciile de urgență au primit o avertizare privind o explozie în cadrul companiei Iniciativas Bionergéticas, care administrează uzina, la care au fost trimise inițial ambulanțe și Poliția Locală Calahorra.

Dar imediat ce s-a confirmat că este vorba despre fabrica de biodiesel, au sosit pompierii din Logroño; Protecția Civilă și agenți de la Unitatea de Acțiune Rurală a Gărzii Civile; specializați în tratarea substanțelor chimice, pentru a ajuta la lucrările de stingere a incendiului. Aproximativ 80 de persoane au lucrat la stingerea incendiului, inclusiv echipaje de la Navarre și BAC. Incendiul a fost stins vineri, în jurul orei 2:00.

La locul exploziei au fost localizate patru rezervoare care conțineau biodiesel și țiței. A fost unul dintre cele care conțineau țiței care a explodat. Amestecul acestor două substanțe este cel care a provocat flăcările.

Victimele sunt doi sudori subcontractați

Până la sosirea serviciilor de urgență, restul muncitorilor de la uzină, cu o forță de muncă de aproximativ 25 de persoane, au reușit să scape nevătămați, deși aproximativ douăzeci au fost tratați pentru inhalare de fum și anxietate. Doar unul dintre ei a avut nevoie să fie dus la spitalul din Calahorra, după care a fost externat.

În acel moment, în instalații se efectuau lucrări de sudură de către firma Talleres Margal, cu sediul în Calahorra. Din primul minut a început să se răspândească în zonă ideea că cei decedați erau doi dintre muncitorii care efectuau aceste lucrări.

Părinți români arestați în Spania pentru că au bătut mai mulți profesori!

Victimele sunt doi sudori subcontractați de compania „Iniciativas Bioenergaticas” de la o firmă locală.

Cel mai tânăr dintre decedați se numește Alvaro Alegria și este originar din Munilla. Primăria acestei localități a decretat trei zile de doliu.

Muncitor român mort după o explozie în Spania originar din Maramureș

Celălalt decedat este un muncitor român rezident în Calahorra. Bărbatul, originar din localitatea Ungureni, județul Maramureș, se numea Ioan Buda. Acesta era căsătorit și împreună cu soția și cei doi copii trăiau de mai mulți ani în Spania, informează Observator.

Surse ce au declarat pentru StirileTVR, au transmis că trupul nu va fi repatriat, ci va fi înmormântat în Spania, după tradiţia ortodoxă.

Acești doi operatori, care nu sunt de la firmă, ci de la un subcontractant, făceau sudură și au zburat scântei”, au afirmat surse din poliție.

De asemenea, primăria din Calahorra a ținut un minut de reculegere vineri.

Surse: noticiasdenavarra.com / observatornews.ro / stiri.tvr.ro

Muncitor român mort după o explozie la o stație de biodiesel în Spania!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.