Medic român demis în Spania după ce a cerut internarea forțată a unui pacient

Diaspora Madrid

Medic român demis în Spania după ce a cerut internarea forțată a unui pacient

concediat, demis, doctorita, homofobie, medic, romanca, Spania

Medic român demis în Spania după ce a cerut internarea forțată a unui pacient din cauza orientării sale sexuale. Ministerul regional al Sănătății a luat o măsură drastică săptămâna trecută în Puerto de Sagunto, Valencia, după ce o doctoriță a cerut internarea forțată a unui pacient într-un spital de psihiatrie „pentru că este homosexual.”

Evenimentele au avut loc în dimineața zilei de marți. Cazul a fost adus la cunoștința publicului de către ziarul Las Provincias. Pacientul s-a prezentat la centrul de sănătate și, în timpul discuției despre problemele sale, a menționat că avusese relații sexuale cu un alt bărbat cu câteva zile înainte.

Cu toate acestea, doctorița a concluzionat că pacientul trebuia să fie internat cu forța într-o unitate de psihiatrie pentru a fi tratat pentru „boala homosexualității„, o concluzie profund controversată și discriminatorie.

Reacția Autorităților

În mijlocul consultației, doctorița a solicitat prezența Serviciului de Urgență, iar 112 a alertat poliția locală din Sagunto. Pacientul a sunat și el la 112, cerând ajutor din cauza atacului homofob. Când polițiștii au ajuns la cabinetul medical, au găsit pacientul calm și cooperant. Poliția a întocmit un raport detaliat și a informat procuratura și tribunalul din Sagunto.

Un român de 52 de ani își ucide soția, după care se spânzură la Castellon!

În prezența polițiștilor locali, doctorița și-a explicat considerațiile, dar a fost avertizată că vorbele ei ar putea constitui o infracțiune. Potrivit primarului Darío Moreno, explicațiile doctoriței au fost considerate ca un răspuns la denunțul victimei.

Reproșuri și Acțiune Rapidă

Doctorița a rămas în cabinet în ciuda faptului că coordonatoarea centrului de sănătate nu numai că a asistat la o parte din incident, dar a și reproșat atitudinea colegei sale.

Potrivit Las Provincias, la o oră după incident, doctorița a sunat din nou la 112. Apelul a fost transmis poliției locale, căreia i s-a cerut prezența și căreia, românca, i-a insistat asupra considerației sale, adăugând că pacientul era „un pericol pentru copii„.

Fotbalul feminin în Spania, Liga F, debutează cu o audiență dezolantă!

Corectitudinea Politică – Consecințe pentru Doctoriță

Primarul din Sagunto, Dario Moreno, a salutat acțiunea rapidă a Departamentului de Sănătate. Acesta a subliniat importanța creșterii gradului de conștientizare cu privire la astfel de probleme. El a menționat necesitatea unor consilii precum Consiliul de Politici LGTBIQ+ din Sagunto pentru a combate discriminarea.

Surse din cadrul Departamentului de Sănătate au confirmat deschiderea unui dosar în cazul doctoriței imediat ce au aflat de fapte. În plus, conducerea departamentului a decis să pună capăt relației de muncă cu doctorița în mod iminent. Aceasta fusese angajată temporar în cadrul planului de concedii până la 30 septembrie.

Permis românesc în Spania! Valabilitate, Preschimbare și Verificare!

În semn de dezacord cu atitudinea doctoriței, conducerea departamentului i-a trimis pacientului scuze în numele întregii arii sanitare.

Posibil Delict Motivat de Ură

Poliția Națională a primit o plângere cu privire la acest caz și a deschis o anchetă pentru un posibil delict motivat de ură. Cazul ridică serioase întrebări cu privire la etica medicală și drepturile pacienților, subliniind necesitatea unei atitudini non-discriminatorii în sistemul de sănătate.

Sursa: https://www.lasprovincias.es

Medic român demis în Spania după ce a cerut internarea forțată a unui pacient!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.