Mărțișorul de Ștefănești face înconjurul Europei!

Diaspora Madrid

Mărțișorul de Ștefănești face înconjurul Europei!

asociatii romanesti, Centrul Cultural Stefanesti, Diaspora, martisorul de Stefanesti

Mărțișorul de Ștefănești face înconjurul Europei! În luna februarie 2021, elevii Centrului Cultural Ștefănești, alături de elevii de la Școlile Vintilă Brătianu, Constantin Brâncoveanu și Radu Golescu – cea mai veche școală din România, cu sediul în Golesti, au confecționat sute de mărțișoare sub îndrumarea unor meșteri populari.

Toate au luat drumul Europei, inițiativa având ca slogan: Primăvara în Europa începe cu Mărțișorul de Ștefănești.

Astfel, acest simbol intrat în patrimoniul UNESCO, a ajuns la asociațiile românești de la Roma, Madrid, Torejon, Cremona sau Milano, la profesori de limba și civilizația română din Toscana, Lombardia, Puglia sau Sicilia, dar și la consulatele românești de la Lyon sau Bonn.

Vezi și:

Expoziția fotografică a artistului Sorin Onișor prezentată la Alcala de Henares. „Satul românesc tradițional: oameni și meșteșuguri”

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

La Lyon, doamna consul general Anca Opriș a acceptat să fie ambasadorul acestui minunat simbol. La Viena, cea care promovează mărțișorul este chiar viceprimar al orașului în sectorul 11, doamna Ramona Miletic și este originară din Argeș. Doamna Fucsia Nissoli Fitzgerald, deputat pentru italienii din SUA și Canada s-a arătat  entuziastă de acest demers, iar în anumite comunități, unde a fost posibil, mărțișorul făcut cu drag de copiii de la Ștefănești, Argeș, a ajuns și la bisericile românești.

Felicitări tuturor celor care își recunosc creațiile lucrate cu drag la Centrul Cultural Ștefănești, felicitări doamnei Lavinia Năstase pentru această inițiativă.

Centrul Cultural Ștefănești

Mărțișorul de Ștefănești face înconjurul Europei!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.