concurs Ministerul Afacerilor Externe

Diaspora Madrid

MAE lansează concursurile de admitere pentru posturi diplomatice și consulare

Corp Consular, Corp Diplomatic, MAE lansează concursurile de admitere, posturi consulare, posturi diplomatice

MAE lansează concursurile de admitere pentru posturi diplomatice și consulare. Ministerul Afacerilor Externe a lansat astăzi, 23 martie 2021, concursul pentru admiterea în Corpul Diplomatic şi Consular al României, respectiv concursul pentru ocuparea posturilor pentru funcții de execuție specifice MAE.

Sunt scoase la concurs, în această etapă, 252 de posturi. Dintre care 120 de posturi pentru funcții diplomatice și consulare, respectiv 132 de posturi pentru funcții de execuție specifice MAE.

Concursurile de admitere se vor desfășura în baza Regulamentelor privind organizarea și desfășurarea concursurilor pentru admiterea în Corpul Diplomatic şi Consular al României, respectiv pentru ocuparea posturilor vacante prevăzute pentru funcții de execuție specifice MAE.

Regulamentele pentru fiecare categorie de posturi au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 290/23.03.2021, după ce anterior au fost afișate pe site-ul MAE în transparență decizională, conform procedurii stabilite prin Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică. Regulamentele complete pot fi consultate și https://www.mae.ro

Toate probele preconizate în cadrul concursurilor sunt prevăzute să se desfășoare în condiții de siguranță, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție și protecție specifice pandemiei de COVID-19. 

În acest sens, un element de noutate în cadrul procesului de organizare a concursurilor îl reprezintă desfășurarea unor etape ale acestuia exclusiv în format on-line, prin punerea la dispoziția candidaților a unei platforme dedicate, adaptate la contextul special pandemic și cu luarea măsurilor necesare în scopul evitării fraudării.

Vezi și:

Guvernul spaniol ridică restricțiile de zbor cu Regatul Unit. Obligatoriu PCR negativ

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Sărbători legale în 2021. Vezi calendarul cu zilele libere din România

Dosarele de înscriere la concurs vor fi depuse electronic pe platforma https://cariera.mae.ro/în perioada 20 – 29 aprilie 2021, prin intermediul formularului de înscriere, care va fi disponibil pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunea „Cariere” – „Oportunități de angajare”.

Instrucțiunile în vederea înscrierii prin intermediul platformei https://cariera.mae.ro/ pot fi accesate AICI.

Formularul electronic de înscriere va fi disponibil în perioada 20 aprilie 2021 (ora 00:00:00, ora României) – 29 aprilie 2021 (ora 23:59:59, ora României).

Acest concurs, care este primul organizat de MAE după anul 2017, reprezintă începutul unui proces pe termen mediu pentru acoperirea, în mod gradual, a necesarului de personal pentru MAE, printr-o serie de concursuri succesive, în corelare cu procesele interne de trimitere la post în Serviciul Exterior. Astfel, numărul de posturi scos la actualul concurs se raportează la schema de personal din Centrala MAE, întrucât admiterea în cadrul MAE se realizează, în conformitate cu Legea nr. 269/2003 privind Statutul Corpului Diplomatic și Consular al României, exclusiv prin încadrarea în Centrală.

Informații suplimentare pe site-ul instituției:  https://www.mae.ro/node/55175 și https://www.mae.ro/node/55176.

Sursa: mae.ro

MAE lansează concursurile de admitere pentru posturi diplomatice și consulare


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.