Lista state cu risc epidemiologic ridicat

Lista state cu risc epidemiologic ridicat. Conform art. 2 din Hotărârea CNSU nr. 50/26.10.2020 instituirea restricțiilor  referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 h de la data aprobării hotărârii prin care sunt stabilite iar ridicarea acestora se realizează cu data emiterii hotărârii.

Lista State cu risc epidemiologic ridicat

Ultima actualizare conform Hotărârii nr. 68 din 09.09.2021

Lista-State-cu-risc-epidemiologic-ridicat-din-9.09.2021

Condiții de călătorie în România

 • Începând cu 18 iulie 2021, ora locală 00:00, pentru persoanele care sosesc din Spania, la intrarea în România se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.
 • Sunt exceptate de la măsura carantinei:
 • persoanele care au efectuat schema completă de vaccinare, de la finalizarea căreia au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România;
 • persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, de la care au trecut cel puțin 14 zile până la data intrării în țară);
 • Minorii cu vârsta între 6 și 16 ani care prezintă un test PCR negativ;
 • persoanele care rămân pe teritoriul național mai puțin de 72 de ore și prezintă un test RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării. În situația în care nu părăsesc teritoriul național, intră în carantină cu anunțarea DSP județean timp de 14 zile;
 • Minorii sub vârsta de 6 ani.

Se recomandă ca persoanele care călătoresc spre România să completeze, înaintea efectuării călătoriei, formularul privind starea de sănătate:

Declarația epidemiologică. Ce este și de către cine trebuie completată la intrarea în țară

Mai multe informații aici: https://reopen.europa.eu/ro/map/ROU/7001

Condiții de călătorie în Spania

Se menține măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR sau TMA test de amplificare mediată). Toți călătorii care sosesc din zone cu risc ridicat pe calea transportului aerian sau maritim sunt supuși cerinței unui test COVID-19 negativ înainte de plecare.

Începând cu data de 21 iunie 2021, cetățenii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană nu mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania: certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19; test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-Covid.

Cetățenii români care aleg ca destinație de vacanță insulele Canare trebuie sa prezinte la momentul sosirii la hotel un test PCR sau test antigen, teste realizate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării. Testul este obligatoriu pentru toți cei care au varsta de peste 6 ani. Sunt scutiți de prezentarea testelor cei ce prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care sa rezulte ca au avut Covid-19 in ultimele 6 luni. Detalii pe larg, în limba spaniolă la acest link al guvernului regional Canarias http://www.gobiernodecanarias.org/boc/2021/112/001.html

Începând cu 30 martie, aceeași cerință este impusă și călătorilor care trec frontiera terestră între Franța și Spania. Numai cei care lucrează în transporturi și lucrătorii transfrontalieri vor fi scutiți, împreună cu cei care locuiesc în zona de frontieră (atâta timp cât rămân pe o rază de 30 km de casă).

 • Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.
 • Poate fi prezentat în limba spaniolă, engleză, franceză sau germană.
 • Copiii cu vârste mai mici de 6 ani sunt exceptați de la măsura obligativității prezentării unui test negativ Covid-19.
 • Nu este necesară carantina.

Documentație de călătorie obligatorie

Un formular trebuie completat și semnat electronic înainte de sosirea în Spania. Puteți accesa formularul și să-l semneze prin intermediul site-ului spaniol Travel Health sau aplicații pentru dispozitive Android sau iOs. După ce îl semnați, veți primi un cod QR care trebuie prezentat la sosirea în Spania (este valabil numai în formate digitale). Cu toate acestea, din motive justificate, aceasta poate fi prezentată pe suport de hârtie înainte de îmbarcare. Amintiți-vă că trebuie să completați un formular separat pentru fiecare călătorie și fiecare persoană. Toți călătorii ar trebui să completeze formularul, inclusiv copiii de orice vârstă.

Începând cu data de 1 iulie intră în vigoare noile condiții de călătorie armonizate la nivel european în baza certificatului digital Covid ce facilitează călătoriile în spațiul UE cetățenilor care:

 • s-au vaccinat cu ambele doze;
 • s-au recuperat post-Covid în ultimele 6 luni;
 • au realizat un test PCR cu rezultat negativ.

Certificatul este gratuit, nu este obligatoriu și are ca scop scurtarea timpilor de parcurgere a formalităților sanitare la punctele de frontieră.

Pentru rezidenții din România, certificatul poate fi descărcat: https://certificat-covid.gov.ro/login

Pentru rezidenții din Spania, certificatul poate fi descărcat în funcție de comunitatea autonomă de rezidență: https://www.mscbs.gob.es/…/alertasActual/nCov/ccd/ccaa.htm

Mai multe informații aici: https://reopen.europa.eu/ro/map/ESP/7001

Lista state cu risc epidemiologic ridicat


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.