Lista state cu risc epidemiologic ridicat

Lista state cu risc epidemiologic ridicat

Lista state cu risc epidemiologic ridicat. Conform art. 2 din Hotărârea CNSU nr. 50/26.10.2020 instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 h de la data aprobării hotărârii prin care sunt stabilite iar ridicarea acestora se realizează cu data emiterii hotărârii.

Lista State cu risc epidemiologic ridicat

Ultima actualizare conform Hotărârii nr. 104 din 18.11.2021

Noua listă intră în vigoare la data de 21.11.2021, ora 00:00.

Mai multe informații aici: https://reopen.europa.eu/ro/map/ROU/7001

Condiții de călătorie în Spania

Autoritățile spaniole au luat decizia de a testa aleatoriu persoanele care vin din România, chiar dacă au certificat verde. Astfel, o parte din pasagerii care vin cu avionul din România, chiar dacă prezintă certificat verde sau test PCR, vor fi testați la intrare în Spania.

Începând cu luna septembrie 2021, întregul teritoriu al României a fost inclus de către autoritățile spaniole pe lista statelor/regiunilor de risc.

Declarația epidemiologică. Ce este și de către cine trebuie completată la intrarea în țară

Toți pasagerii care se îmbarcă în România cu destinația Spania trebuie să prezinte:

  • certificatul european digital COVID care atestă vaccinarea completă împotriva COVID de la care au trecut minim 14 zile
  • certificatul european digital COVID care atestă recuperarea post-COVID-19 de la care au trecut minim 11 zile, dar nu mai mult de 180 de zile
  • certificatul european digital COVID care atestă rezultatul negativ al unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei sau certificatul digital european care atestă rezultatul negativ al unui test antigen realizat în ultimele 48 de ore anterioare călătoriei;

Documentație de călătorie obligatorie

Un formular trebuie completat și semnat electronic înainte de sosirea în Spania. Puteți accesa formularul și să-l semneze prin intermediul site-ului spaniol Travel Health sau aplicații pentru dispozitive Android sau iOs. După ce îl semnați, veți primi un cod QR care trebuie prezentat la sosirea în Spania (este valabil numai în formate digitale). Cu toate acestea, din motive justificate, aceasta poate fi prezentată pe suport de hârtie înainte de îmbarcare. Amintiți-vă că trebuie să completați un formular separat pentru fiecare călătorie și fiecare persoană. Toți călătorii ar trebui să completeze formularul, inclusiv copiii de orice vârstă.

Începând cu data de 1 iulie intră în vigoare noile condiții de călătorie armonizate la nivel european în baza certificatului digital Covid ce facilitează călătoriile în spațiul UE cetățenilor care:

  • s-au vaccinat cu ambele doze;
  • s-au recuperat post-Covid în ultimele 6 luni;
  • au realizat un test PCR cu rezultat negativ.

Certificatul este gratuit, nu este obligatoriu și are ca scop scurtarea timpilor de parcurgere a formalităților sanitare la punctele de frontieră.

Pentru rezidenții din România, certificatul poate fi descărcat: https://certificat-covid.gov.ro/login

Pentru rezidenții din Spania, certificatul poate fi descărcat în funcție de comunitatea autonomă de rezidență: https://www.mscbs.gob.es/…/alertasActual/nCov/ccd/ccaa.htm

Mai multe informații aici: https://reopen.europa.eu/ro/map/ESP/7001

Lista state cu risc epidemiologic ridicat


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.