Lista companiilor de asigurări din Spania. Vezi produse și servicii!

Diaspora Madrid

Lista companiilor de asigurări din Spania. Vezi produse și servicii!

asigurari, companii, lista, polita, produse, servicii, Spania

Lista companiilor de asigurări din Spania. Companiile de asigurări din Spania oferă o mare varietate de produse și servicii pentru a-i ajuta pe cetățeni să se protejeze contra eventualelor prejudicii ce pot apărea. De la asigurări de locuință și auto până la asigurări de viață și de sănătate, aceste companii oferă liniștea necesară pentru a face față oricărei situații neprevăzute.

În acest articol, vă vom ajuta să înțelegeți tipurile de asigurări oferite de cele mai importante companii de asigurări din Spania. De asemenea, vom analiza produsele și serviciile lor și vă vom oferii câteva sfaturi despre cum să alegeți asigurarea potrivită pentru dumneavoastră. Cu toate acestea, alegerea asigurării potrivite poate fi o sarcină dificilă.

Tipuri de asigurări în Spania

Diferitele tipuri de asigurări pot fi grupate în trei categorii diferite: asigurări de persoane, asigurări de bunuri și asigurări de servicii.

 1. Asigurare personală
  • În cazul asigurărilor de persoane, obiectul asigurat este persoana. Prin urmare, asigurarea personală protejează persoana fizică împotriva producerii unui eveniment care o afectează în mod direct.
  • Asigurarea personală se referă la asigurarea de viață, asigurarea de accidente personale, asigurarea de sănătate, asigurarea de îngrijire pe termen lung și planurile de pensii.
 2. Asigurări de bunuri și asigurări de răspundere civilă
  • Asigurările de daune sau asigurările de bunuri sunt cele care au ca scop principal repararea pierderilor pe care un asigurat le poate suferi în patrimoniul său în urma unui accident.
  • Este cazul asigurărilor de vehicule, asigurărilor agricole, asigurărilor de incendiu, asigurărilor de pierderi pecuniare, asigurărilor de furt, asigurărilor de credit și de garanție, asigurărilor de răspundere civilă, asigurărilor de transport, asigurărilor tehnice și asigurărilor multi-risc în general.
 3. Asigurare pentru prestarea de servicii
  • Asigurările de prestări de servicii sunt cele în care asigurătorul se angajează să presteze un serviciu persoanei asigurate și, în cazurile incluse în poliță, să ofere și o compensație financiară. Acesta este cazul asigurărilor de apărare juridică, al asigurărilor de asistență în călătorie și al asigurărilor de deces.

Exemple de polițe de asigurări în Spania

 • Asigurare de viață. Protejați-i pe cei dragi în caz de deces sau invaliditate.
  • În acest sens, asigurarea de viață poate fi:
   • Asigurare de deces, numită și asigurare de risc: Dacă asiguratul decedează înainte de încheierea contractului, beneficiarii primesc plata poliței de asigurare în funcție de capitalul sau de renta convenită.
   • Asigurare de supraviețuire, numită și asigurare de economisire: Dacă asiguratul trăiește la sfârșitul contractului, asigurarea plătește beneficiarilor capitalul sau renta anuală contractată.
   • Asigurare mixtă: Combină cele două anterioare.
 • Asigurare de accidente personale.
  • Asigurarea de accidente personale garantează acordarea de despăgubiri în cazul unor accidente care au ca rezultat decesul sau invaliditatea persoanei asigurate.
 • Asigurarea locuinței: Protejați-vă locuința și conținutul acesteia împotriva daunelor și furturilor.
 • Asigurare auto: Protejați-vă pe dumneavoastră și vehiculul dumneavoastră împotriva accidentelor și a răspunderii civile.
 • Asigurare de sănătate: Asigurarea de sănătate oferă o acoperire medicală și de îngrijire și, în unele cazuri, și o acoperire financiară în caz de boală sau afecțiune.
  • Există trei tipuri de asigurări de sănătate:
   • Asistență medicală: Persoana asigurată beneficiază de o asigurare de sănătate de la medicii și clinicile incluse în lista medicală convenită.
   • Rambursarea cheltuielilor medicale: Asiguratul poate merge la orice medic sau spital, oriunde în lume. Asigurarea va achita facturile plătite anterior de către persoana asigurată.
   • Indemnizație: Persoana asigurată primește o sumă fixă în cazul în care apar anumite situații legate de sănătate.
 • Asigurare de răspundere civilă. Scopul asigurării de răspundere civilă este de a garanta asiguratul împotriva răspunderii civile pe care o poate angaja în fața terților pentru fapte de care este responsabil, în scopul de a-și proteja patrimoniul.
 • Asigurare de călătorie: Acoperă evenimentele neprevăzute care pot apărea în timpul călătoriilor dumneavoastră.
 • Asigurare pentru animale de companie: Acoperă cheltuielile medicale și veterinare ale animalului dumneavoastră de companie.

Care sunt asigurările obligatorii în Spania?

Principalele asigurări obligatorii în Spania sunt:

 • Asigurarea auto.
 • Asigurarea locuinței.
 • Asigurarea obligatorie de călătorie (SOV).
 • Asigurarea pentru câini potențial periculoși (PPP).
 • Asigurarea pentru drone.
 • Asigurarea pentru vânătoare.
 • Asigurare decenală*.

Dacă te interesează citește și:

Ce este o asigurare decenală ? Pentru ce este?

Asigurarea decenală urmărește să acopere pentru o perioadă de zece ani de la recepționarea lucrărilor de construcții de către beneficiar, repararea viciilor ascunse apărute după primirea lucrărilor legate de clădiri.

Lista firmelor de asigurări auto din România la care poţi încheia RCA

Cum să alegeți asigurarea potrivită

 • Comparați prețurile și acoperirea: Este important să comparați diferite asigurări înainte de a lua o decizie.
 • Citiți termenii și condițiile: Citiți cu atenție condițiile poliței înainte de a semna polița.
 • Luați în considerare nevoile dumneavoastră: Alegeți o poliță de asigurare care să se potrivească nevoilor și bugetului dumneavoastră.
 • Căutați recenzii și recomandări: Căutați feedback de la alți clienți și citiți recomandările experților în asigurări.
 • Evaluați puterea financiară a companiei de asigurări: Asigurați-vă că alegeți o companie de asigurări solvabilă și de încredere.

În continuare vezi o parte din lista companiilor de asigurări din Spania

MAPFRE

MAPFRE este, fără îndoială, una dintre cele mai bune companii de asigurări din Spania și din alte țări din lume. Oferă o gamă largă de produse de asigurare, inclusiv asigurări de locuință, asigurări auto, asigurări de viață, asigurări de sănătate și asigurări de călătorie. În plus, ei oferă, de asemenea, asistență rutieră, asistență la domiciliu și servicii de consultanță financiară.

Mutua Madrileña

Mutua Madrileña, este a doua companie de asigurări în clasamentul de evaluare generală și este a treia cea mai importantă companie de asigurări din Spania, fiind și a doua în vechime, din 1930. Cele mai valoroase asigurări ale sale sunt cele auto și de sănătate. Are peste 11 milioane de clienți și este unul dintre cei mai solvabili asigurători din Spania.

AXA

AXA este o altă companie de asigurări de top din Spania. AXA este cotată de Forbes ca fiind a treia cea mai bună companie internațională de asigurări. Oferă asigurări de locuință, asigurări auto, asigurări de viață, asigurări de sănătate și asigurări de călătorie. În plus, aceștia oferă și o gamă largă de produse de investiții și planuri de pensii.

Allianz

Allianz este una dintre cele mai mari companii de asigurări din lume, cu peste 147.000 de angajați la nivel mondial. Aceștia oferă o gamă largă de produse de asigurare în Spania, inclusiv asigurări de locuință, asigurări auto, asigurări de viață, asigurări de sănătate și asigurări de călătorie.

Adeslas

Adeslas are aproape 50 de ani de experiență și este liderul pieței asigurărilor de sănătate non-viață din Spania. Are o cotă de piață de peste 28%. Când vă încheiați o asigurare cu Adeslas, aveți protecție împotriva șomajului care acoperă 6 luni din prima de sănătate. De asemenea, oferă servicii de sănătate digitală și un centru de sănătate digitală cu medic la dispoziția dumneavoastră.

Linea Directa

Linea Directa este una dintre cele mai importante companii de asigurări din domeniu, care se remarcă prin specializarea produselor sale și prin prețurile competitive. Pentru a fi competitivi în materie de prețuri, au conceput polițe de asigurare flexibile care încearcă să se adapteze în orice moment la nevoile de care aveți nevoie.

Santa Lucia

Santalucia este o companie de asigurări spaniolă cu o experiență de peste 100 de ani în acest sector. Aceștia oferă asigurări de locuință, asigurări auto, asigurări de viață, asigurări de sănătate și asigurări de deces. În plus, oferă și planuri de economii și planuri de pensii.

Generali

Generali este o companie de asigurări și reasigurări care face parte din compania italiană Assicurazioni Generali. Are o experiență de peste 180 de ani, ceea ce o face unul dintre cei mai buni asigurători din Spania în termeni generali. Dintre polițele sale, asigurarea de sănătate se remarcă ca fiind una dintre cele mai bune.

Getlife

Getlife este o companie lider în sectorul asigurărilor de viață. Procesul său de contractare este 100% online, iar unul dintre marile sale avantaje este că este fără permanență.

Catalana Occidente

Catalana Occidente este cea mai veche companie de asigurări din Spania, fondată în 1864. Este una dintre cele mai importante companii, deoarece ratele sale de solvabilitate sunt duble față de cele cerute la nivel național. Strategia sa de afaceri nu se bazează pe războiul prețurilor. Astfel, unul dintre dezavantajele acestei companii este reprezentat de prețurile sale.

DKV

DKV este o companie de asigurări specializată în asigurări de sănătate din Spania. Oferă o gamă largă de produse de asigurări de sănătate, inclusiv asigurări de sănătate individuale, asigurări de sănătate pentru familii, asigurări de sănătate pentru lucrătorii independenți și asigurări de sănătate pentru companii.

TUIO

Tuio este o companie de asigurări 100% online. Compania dorește să se adapteze la nevoile reale ale utilizatorilor într-un mod transparent și mai modern. Are o serie de avantaje precum încheierea unei asigurări în doar 60 de secunde, gestionarea rapidă a cererilor de despăgubire din APP și plata doar a ceea ce ai nevoie, când ai nevoie.

Vezi AICI lista companiilor de asigurări din Spania completă!

În concluzie, câteva sfaturi

Este important să rețineți că cea mai bună companie de asigurări va depinde de polița de care aveți nevoie. Un alt indicator care te poate ajuta să alegi între cele mai bune companii de asigurări este raportul preț / calitate. Nu întotdeauna cea mai scumpă poliță este cea mai bună.

Companiile de asigurări din Spania oferă o gamă largă de produse și servicii pentru a răspunde nevoilor consumatorilor. Este important să comparați diferite asigurări înainte de a lua o decizie și să o alegeți pe cea potrivită în funcție de nevoile și bugetul dumneavoastră.

În plus, este esențial să citiți cu atenție termenii și condițiile poliței și să solicitați opinii și recomandări de la alți clienți și experți în asigurări. Nu uitați să evaluați puterea financiară a companiei de asigurări pentru a vă asigura că investiția dumneavoastră este protejată.

Lista companiilor de asigurări din Spania. Vezi produse și servicii!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.