La trecerea dintre ani, Oltenia este singura regiune pe verde din Europa!

Diaspora Madrid

La trecerea dintre ani, Oltenia este singura regiune pe verde din Europa!

coduri de culoare, Europa, incidenta cumulata, Oltenia, Romania, Spania, verde

La trecerea dintre ani, Oltenia este singura regiune pe verde din Europa! Harta europeană a Covid este încă roșie în această săptămână. În prezent, doar România este în afara lanțului roșu.

În fiecare joi, Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) publică o hartă europeană a Covid împreună cu codurile de culoare în legătură cu numărul de infectări şi procentajul de teste pozitive de-a lungul ultimelor 14 zile. Harta prezintă patru culori: verde, portocaliu, roşu şi roşu închis.

O regiune sau o ţară devine roşie în două cazuri: când rata de infectare pentru 100.000 de locuitori fluctuează între 75 şi 200 timp de o perioadă de 14 zile cu o rată de pozitivitate (procentaj de teste pozitive la numărul total de teste) mai mare de 4% sau când rata de infectare este mai mare de 200, oricare ar fi rata de pozitivitate.

Codurile de culoare servesc drept indicator membrilor Uniunii Europene

Belgia rămâne în roşu închis, la fel ca Regatul Ţărilor de Jos, o mare parte din Germania, Franţa, Spania, Portugalia, Irlanda, o mare parte din Italia şi ţări din est.

Aceste coduri de culoare servesc drept indicator membrilor Uniunii Europene cu scopul de a impune condiţii (carantine, teste negative) călătorilor.

Cu toate că Uniunea Europeană emite recomandări, decizia de impunere de condiţii revine ţărilor membre din zonele verzi, portocalii sau roşii.

Incidența cumulată în Spania

În ciuda unei rate de vaccinare de aproximativ 80%, Spania va încheia 2021 cu una dintre cele mai ridicate incidenţe a cazurilor de coronavirus în Europa.

Numărul de noi infecţii la 100.000 de locuitori în 24 de ore a urcat la 1.086, a anunţat joi noapte Ministerul Sănătăţii din Madrid, prima dată când a fost depăşit pragul de 1.000.

Pe fondul numărului în creştere rapidă a cazurilor, Spania a scurtat în această săptămână durata izolării după infecţie fără simptome – şi chiar şi cu simptome uşoare – de la 10 la şapte zile. Aceasta se aplică de asemenea cazurilor suspecte care nu au fost vaccinate.

Reducerea a fost cerută de mai multe guverne regionale şi antreprenori. Scopul este de a preveni întreruperile serviciilor de bază precum spitalele şi transportul public dacă prea mulţi angajaţi sunt forţaţi să intre în carantină.

Pentru a controla pandemia, masca în exterior a devenit din nou obligatorie la nivel naţional.

Vezi și:

Sărbători legale în 2022. Vezi calendarul cu zilele libere din România

Sărbători legale în Spania. Vezi calendarul spaniol cu zilele libere pentru anul 2022!

La trecerea dintre ani, Oltenia este singura regiune pe verde din Europa!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum: gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.