Justiția permite redeschiderea barurilor în Țara Bascilor( Spania)

Diaspora Madrid

Justiția permite redeschiderea barurilor în Țara Bascilor, considerând că nu prezintă un risc serios

justitia permite redeschiderea barurilor, pandemie COVID-19, Spania, Tara Bascilor

Justiția permite redeschiderea barurilor în Țara Bascilor, considerând că nu prezintă un risc serios. Barurile și restaurantele din Țara Bascilor se vor putea redeschide de azi, miercuri, în ciuda ordinului guvernului basc de a închide aceste localuri în acele municipalități cu o incidență ridicată a infecțiilor cu COVID-19.

Curtea Superioară de Justiție a Țării Bascilor (TSJPV) a acceptat marți solicitarea asociațiilor din industria ospitalităţii de a suspenda provizoriu măsura. Camera Contencios – Administrativă înțelege că prin activitatea lor „nu apare în acest moment ca un element real de risc și grav pentru sănătatea publică ”, așa cum a apărat Executivul autonom atunci când a dispus închiderea.

Citește și:

DIGI este noul sponsor principal al echipei de fotbal Rayo Vallecano

SĂRBĂTORIREA A 145 DE ANI DE LA NAȘTEREA SCULPTORULUI CONSTANTIN BRÂNCUȘI – PROIECȚIE FILM DOCUMENTAR ICR MADRID

Rezoluția judiciară reprezintă un obstacol pentru guvernul basc. Acesta a adoptat cele mai restrictive măsuri la mijlocul lunii ianuarie împotriva răspândirii COVID-19. Printre acestea, a inclus interdicția de a deschide baruri și restaurante în orașe cu o incidență cumulată egală sau mai mare de 500 de cazuri la 100.000 de locuitori. 84 de municipalități se aflau în această situație. 46 cu mai mult de 5.000 de locuitori (inclusiv capitalele, Vitoria; Bilbao și San Sebastián) și 38 cu mai puțin de 5.000 de locuitori.

După aflarea deciziei judiciare, purtătorul de cuvânt al guvernului basc, Bingen Zupiria, a asigurat că rezoluția nu are „certitudine juridică” pentru a adopta măsurile necesare. El a opinat că dezbaterea se redeschide cu privire la „capacitatea reală” a puterilor regionale de a adopta măsuri pentru a opri răspândirea pandemiei.

Guvernul autonom are termen de cinci zile, începând de miercuri, pentru a contesta decizia instanței. Este a treia oară când judecătorii au anulat deciziile luate de politicienii din Țara Bascilor în timpul pandemiei.

Justiția permite redeschiderea barurilor în Țara Bascilor, considerând că nu prezintă un risc serios


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.