Identificat corpul unui român după ce a petrecut 13 ani într-un congelator la o morga din Spania

Diaspora Madrid

Identificat corpul unui român după ce a petrecut 13 ani într-un congelator la o morgă din Spania

13 ani la morga, Comunitatea Romaneasca, Diaspora, identificat, Moncada, roman mort, Spania, Valencia

Identificat corpul unui român după 13 ani. După mai bine de treisprezece ani într-o cameră frigorifică de la morga Institutului de Medicină Legală (IML) din Valencia, așteptând să fie identificate, rămășițele lui Dumitru Ionescu se odihnesc în cele din urmă în cimitirul municipal din Valencia, scrie LIBERTATEA.RO, preluat de DiasporaMadrid.com.

Un test de paternitate efectuat asupra fiicei acestui bărbat de 53 de ani de naționalitate română, a cărui dispariție nu a fost raportată până în 2019, a permis identificarea cadavrului. Acesta a fost găsit la 1 noiembrie 2007 într-o râpă, în localitatea Moncada. Mai mulți copii care se jucau cu mingea au descoperit scheletul.

Examinările criminalistice și antropologice efectuate în ziua în care au fost găsite rămășițele scheletice într-o zonă în apropierea unor cabane la marginea orașului Moncada au exclus că a fost vorba de o moarte violentă.

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Încercările de a le identifica prin introducerea ADN-ului lor în bazele de date și comparând toate rapoartele despre disparițiile de persoane, nu au avut succes pentru anchetatori. Prin urmare, de atunci, rămășițele umane au rămas într-o cameră frigorifică a IML din Valencia. Acesta fiind cel mai vechi „locatar” al său fără nume.

Unele dintre probele biologice au fost trimise la Institutul Național de Toxicologie din Barcelona, ​​dar nu s-au obținut rezultate privind identitatea persoanei decedate.

Familia a reclamat dispariția abia acum doi ani

Abia acum doi ani familia lui Dumitru Ionescu, care a presupus că acesta s-a stabilit în Spania și a continuat să locuiască în Valencia, a descoperit că nimeni nu știa nimic despre el și a depus o plângere pentru dispariția sa, pe 7 noiembrie 2019, în România.

Datorită acestui fapt și după ce a introdus anterior ADN-ul în sistem, a fost detectată o potrivire și rudele au fost notificate să efectueze un test genetic pentru a confirma identitatea decedatului. Coincidența cu profilul genetic al fiicei celui dispărut a fost totală. Astfel, la sfârșitul anului trecut scheletul a fost identificat ca fiind Ionescu Dumitru, 53 de ani la momentul morții sale.

Vezi și:

Numărul românilor din Spania a depășit oficial cifra de un milion. Cea mai mare diasporă din Spania!

Odată identificată persoana și după ce fiica a ajuns din România la Valencia, Tribunalul de Primă Instanță și Instrucțiune numărul doi din Moncada, care se ocupa de caz în ziua în care au fost găsite rămășițele umane, a dispus în 15 aprilie înregistrarea morții lui Dumitru, la mai bine de treisprezece ani după ce trupul său deja scheletizat a fost găsit într-o râpă din Moncada.

În aceeași rezoluție, instanța a autorizat predarea rămășițelor către cele mai apropiate rude. Cu o zi înainte, după ce a informat IML din Valencia, fiica decedatului, a solicitat autorizația de înmormântare.

Surse: libertatea.ro / elperiodicomediterraneo.com

Identificat corpul unui român după ce a petrecut 13 ani într-un congelator la o morgă din Spania


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.