Diaspora Madrid

Ajutor financiar pentru lucrătorii domestici și cei cu contracte temporare

ajutor financiar, Comunitatea Romaneasca, Diaspora, drepturi legale, lucratori casnici, serviciul domestic, Spania

Ajutor financiar pentru lucrători domestici 2020. Cu mai mult de o lună de întârziere, guvernul a aprobat luni normativa care va permite cererea pentru ajutorul de șomaj. Beneficiari sunt lucrătorii casnici și angajații temporari, fără drept de șomaj.

Această prestație a fost aprobată pentru a ajuta aceste grupuri afectate de criza coronavirusului și starea de urgentă. Monitorul Oficial de Stat (BOE) a publicat două rezoluții care stabilesc detaliile acestor subvenții extraordinare și care trebuiesc prezentate Serviciului Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE).

Pot solicita acest ajutor:

  • lucrătorii casnici, care până acum nu aveau acest drept
  • cei care au fost concediați sau au redus programul de lucru de la intrarea în vigoare a stării de alarmă și pe toată durata de valabilitate a acestuia.

Subvenția, pentru 70% din baza sa de reglementare, este compatibilă cu alte activități, atâta timp cât nu se depășește Salariul Minim Interprofesional (SMI) de 950 de euro pe lună.

Acest ajutor poate fi solicitat începând cu data de 5 mai. Se va putea solicita retroactiv. Adică începând cu 14 martie și până la finalizarea statului de alarmă, dacă persoana interesată avea contract de muncă.

Cererea pentru acest ajutor (subsidio) se poate descărca de pe internet și se va depune însoțită de scrisoarea de demitere primită de la angajator, sau cu declarația pe proprie răspundere emisă de acesta, dar și de actele de stare civilă.

Atât cererea cât și declarația pe care trebuie să o completeze angajatorul le puteți descărca de aici.

Actele necesare se vor trimite prin poștă la următoarea adresă:

Dirección General del Servicio Público de Empleo Estatal, Calle Condesa de Venadito, nº 9, 28027, Madrid.

În cazul în care aveți certificat electronic le puteti prezenta online la Sede del Servicio Públicode Empleo Estatal.

Durata acestui ajutor financiar se va finaliza odata cu încheierea statului de alarmă sau în momentul reîncorporări la servici. Cantitatea calculata este de 70% din SMI, adică din 950 de euro (pentru orar complet).

Normativa publicată în buletinul oficial o puteți consulta aici .

Ajutor financiar pentru lucrători domestici 2020.

Surse: https://www.abc.es / http://www.ajutorjuridic.es


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Adresă email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”true” submit_button_text=”Abonare” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-text-color has-background-color has-background has-primary-background-color” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.