Grupurile ultras din Spania fac apel la suporteri să "apere străzile" de fanii marocani

Diaspora Madrid

Grupurile ultras din Spania fac apel la suporteri să „apere străzile” de fanii marocani

confruntari, grupuri, Maroc, Spania, strada, ultras

Grupurile ultras din Spania fac apel la suporteri să „apere străzile” de fanii marocani! Campionatul Mondial de Fotbal din 2022, care se desfășoară în Qatar, continuă să fie în centrul atenției. Cu ocazia meciului care va avea loc azi între echipele de fotbal din Spania și Maroc, grupuri de ultras ale diferitelor echipe spaniole au făcut apel să se iasă în stradă pentru a „apăra străzile de actele de vandalism ale fanilor marocani„.

Potrivit unor postări pe rețelele de socializare ale celui mai important forum de grupuri ultras din Spania, MDM Forum, fanii radicali ai lui Real Madrid și Atletico Madrid intenționează să își „unească forțele” în capitală în timpul meciului. De asemenea, grupuri ultras din Sevilla, Valencia, Zaragoza și Oviedo au anunțat acte similare.

Spania și Maroc, se vor lupta pentru un loc în sferturile de finală de la ora 16:00, ora Spaniei.

Spania: Apar primele incidente după victoria Marocului în fața Spaniei (3-0) la #CM2022 din Qatar.

Revolte puternice au izbucnit la Bruxelles după înfrângerea Belgiei în fața Marocului

Responsabilii de securitate din Spania nu au omis să remarce incidentele grave care au avut loc la Bruxelles după meciul dintre Belgia și Maroc.

Echipa Marocului s-a impus cu 2-0, trimițând jumătate de milion de nord-africani în stradă pentru a sărbători victoria. În timpul festivităților au avut loc numeroase acte de vandalism. Mașinile au fost vandalizate, semafoarele au fost atacate cu pietre și diverse obiecte de mobilier urban au fost distruse.

Poliția belgiană a fost nevoită să intervină pentru a opri vandalismul și spargerea în continuare a vitrinelor magazinelor. Este adevărat că acestea au fost acte punctuale, dar alarma a fost răspândită și s-a transmis un sentiment enorm de nesiguranță.

Transport Spania România și retur

În Spania sărbătorile au rămas pașnice

În Spania locuiesc aproximativ 900.000 de persoane de origine marocană, potrivit datelor oficiale din 2021. Chiar și așa, bucuria fanilor marocani din Spania a fost criticată de membrii grupurilor de ultras spaniole.

„Acesta nu este Marrakech, este strada Manolo Escobar din El Ejido (Almeria)”. „Iar multiculturalismul este exact asta. Un eșec„, a scris un politician, împărtășind un videoclip cu fanii marocani care cântă și dansează..

Asociația muncitorilor imigranți marocani (ATIM) a făcut un apel la fanii marocani. ATIM: „Cetățenii marocani să nu răspundă la amenințările și provocările radicalilor„, ci să îi denunțe la poliție.

De asemenea, Ambasada Marocului în Spania a desfășurat o campanie de sensibilizare pentru a „face apel la responsabilitate„. Campania s-a desfășurat prin intermediul celor douăsprezece consulate pe care Marocul le are în Spania.

Sărbători legale în Spania. Vezi calendarul spaniol cu zilele libere pentru anul 2022 sau 2023!

Dispozitive speciale în localitățile cu mulți cetățeni de origine marocană

Poliția spaniolă se pregătește să sporească securitatea și a primit ordin să determine numărul de marocani care trăiesc în fiecare comunitate, potrivit mai multor articole din presa locală.

La Madrid, delegatul guvernului, Mercedes González, a anunțat că Garda Civilă și Poliția Națională au conceput un plan pentru a preveni eventualele altercații și dezordini publice.

De fapt, conform datelor din 2021 ale Institutului Național de Statistică, în capitala Spaniei trăiesc 80.000 de cetățeni marocani.

Cu toate acestea, în Catalonia se află un număr mult mai mare: 238.000. Din acest motiv, poliția catalană, este pregătită și pentru posibilitatea ca străzile să devină un loc de conflict.

Primarul din Lorca, un oraș din Murcia cu o populație marocană numeroasă, a cerut ambelor părți să „sărbătorească cu respect„. „Este un eveniment foarte important, deoarece cineva va fi eliminat și nu poate exista decât un singur câștigător„, a declarat primarul.

Premiile Academiei Române pentru anul 2020

Grupurile ultras din Spania fac apel la suporteri să „apere străzile” de fanii marocani


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Un comentariu la „Grupurile ultras din Spania fac apel la suporteri să „apere străzile” de fanii marocani”

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.