Grupul Volkswagen își mărește la 10 miliarde de euro investiția în Spania!

Diaspora Madrid

Grupul Volkswagen își mărește la 10 miliarde de euro investiția în Spania!

economie, Grupul Volkswagen, investitie, Spania

Grupul Volkswagen își va majora investițiile în planul „Future: Fast Forward” la 10 miliarde de euro. Cu 3 miliarde de euro mai mult decât cele 7 miliarde de euro anunțate inițial de gigantul auto german în luna martie. Se are în plan angajarea a 3.000 de oameni.

CEO-ul Grupului Volkswagen, Herbert Diess, a anunţat, de asemenea, un acord de parteneriat cu cea mai mare companie de energie electrică din Spania, Iberdrola. Aceasta va înfiinţa un parc solar pentru a alimenta parţial fabrica de baterii.

Fabrica va fi construită în municipalitatea Sagunto, lângă Valencia. Iberdrola va investi 500 de milioane de euro în planul de electrificare. Acesta lucru a fost declarat de directorul său general Ignacio Sanchez Galan, fără mai multe detalii.

Volkswagen a declarat în martie că va investi 7 miliarde de euro pentru a construi o fabrică de baterii şi a produce vehicule electrice la cele două fabrici de maşini ale grupului din Spania. Însă, CEO-ul Herbert Diess a spus că această cifră a fost suplimentată la 10 miliarde, cu noi parteneri.

Cristina Elena Toma, acuzată de asasinat în Spania, achitată de justiție!

”Vom electriza cel de-al doilea mare producător de maşini din Europa (Spania) cu o nouă fabrică de baterii şi producţia de maşini electrice în două fabrici”, a declarat Diess la un eveniment care a avut loc joi, la Sagunto. Acesta a adăugat că planul este de a crea ”o fabrică completă, cu un ecosistem de furnizori, de la extracţia litiului până la asamblarea bateriilor”.

Grupul Volkswagen are în plan angajarea a 3.000 de oameni

Producătorul german de automobile îşi propune să înceapă construirea fabricii cu o capacitate de 40 de gigawaţi-oră (GWh) în primul trimestru al anului 2023. Producţia de serie urmează să înceapă până în 2026.

Până în 2030, fabrica va angaja peste 3.000 de lucrători, a spus Volkswagen.

Sărbători legale în Spania. Vezi calendarul spaniol cu zilele libere pentru anul 2022!

Spania, cel mai mare producător auto din Europa după Germania, a lansat luna trecută un proces de licitaţie care include oferirea unor împrumuturi şi granturi de aproximativ 3 miliarde de euro. Acești bani presupun promovarea producţiei de vehicule electrice (EV).

Volkswagen şi divizia sa spaniolă SEAT au prezentat o ofertă. Câştigătorii fondurilor PERTE, aşa cum se cunoaşte programul care constă în principal din fonduri de ajutorare pentru pandemiei din Uniunea Europeană, vor fi aleşi în acest an.

Compania va investi 3 miliarde de euro în uzina din Sagunto. De asemenea, alte 3 miliarde de euro în patru fabrici SEAT. Se va investi inclusiv în uzina Martorell de lângă Barcelona, ​​dar şi 1 miliard în Pamplona.

Parteneriat cu 60 de companii

Partenerii proiectului Future: Fast Forward sunt: Altech, Asai Industrial, Azterlan, Balidea, BeePlanet Factory, Bosch; Brose, Carto, Celsa Group, Cetim, Cidetec, Cenim – CSIC, Cerler Global Electronics, CYP Core, Delta Vigo, Enso, Feníe Energía, Forminsa; GCR Group, Gestamp, Gestamp, Glavista, Gonvarri, Grupo Sesé, Grupo Simoldes, Iberdrola, Intrustial, IMS Technology, Ingedetec; Instituto Universitario Investigación (CIRCE) Universidad Zaragoza, isEazy, Isend, Kapture. io, Kautenik, Kivnon, Lazpiur, Leartiker; Libelium, Lithium Iberia, Malena Engineering, Mindcaps, Mol-Matric, Motorland Aragón, NTDD, Nutai, Órbita Ingeniería; Pomceg Electronics, Power Innotech, Power HoldCo Spain, Seat Code, Seat MÓ, Seat, Silence, Grupo SPR, Sumitomo Electric Bordnetze; Técnicas Reunidas, Tecoi, Valeo, Vega Chargers, Vicomtech, Volkswagen Navarra, WIP și Zylk.

Cauți avocat român în Spania?

CaixaBank, Eurecat, Ficosa, Itainnova și Telefónica España vor colabora, de asemenea, la acest proiect.

Surse: eleconomista.es / gds.ro

Grupul Volkswagen își mărește la 10 miliarde de euro investiția în Spania!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” success_message=”Succes! A fost trimis un email pentru a-ți confirma abonamentul. Te rog găsește emailul acum și dă clic pe „Confirmă urmărirea” pentru a începe abonarea.”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.