Cristina Elena Toma, acuzată de asasinat în Spania, achitată de justiție!

Diaspora Madrid

Cristina Elena Toma, acuzată de asasinat în Spania, achitată de justiție!

asasinat, crima, Cristina Elena Toma, inchisoare, italian, justitie, romanca, Spania

Cristina Elena Toma, acuzată de asasinat în Spania, risca până la 21 de ani de închisoare! Românca fiind acuzată că și-a executat iubitul, italianul Giuseppe Nirta, fiu al unui cap din mafia calabreză. Crima s-a întâmplat la ușa casei pe care o închiriase în localitatea El Charcón, Aguilas. Joi, un juriu popular a decis în unanimitate să o achite pe cea acuzată de uciderea iubitului ei.

Instanța consideră că nu există „probe suficiente” că, Cristina Elena Toma, și-a împușcat prietenul și subliniază că arma nu a fost găsită niciodată.

Românca a răsuflat din nou ușurată joi. Un juriu popular a decis în unanimitate să o achite pe cea acuzată de uciderea iubitului ei. Italianul Giuseppe Nirta, presupus membru al ‘Ndrangheta, a fost asasinat în vara anului 2017 în El Charcon, Aguilas (Murcia). Procurorul și acuzarea particulară cereau până la 21 de ani de închisoare. Sentința de nevinovăție a fost pronunțată de președinta tribunalului, Concepción Roig.

Bătaie la porțile standului partidului socialist spaniol la târgul din Sevilla(video)!

În ciuda încercărilor procuraturii și ale acuzării private de a dovedi vinovăția suspectei, juriul a considerat că dovezile împotriva ei nu erau clare și au ales să o declare nevinovată. De asemenea, a subliniat în unanimitate că arma cu care a fost comisă crima nu a fost găsită niciodată și că suspecta nu avea reziduuri de praf de pușcă pe față sau pe antebrațe.

Deși anchetatorii au găsit reziduuri de praf de pușcă în buzunarele pantalonilor Cristinei, cele nouă persoane care formează juriul popular, înțeleg că, cantitatea era foarte mică și nu era relevantă.

„Nu sunt o criminală”

Prin acest verdict de nevinovăție, instanța a anulat atât infracțiunea de omor, cât și infracțiunea de posesie ilegală de arme de care Cristina, cetățean român, era acuzată.

Cauți avocat român în Spania?

Apărată de avocatul Evaristo Llanos, inculpata, care se afla în libertate provizorie, nu va mai trebui să se prezinte la tribunal o dată la două săptămâni, așa cum făcea până acum. Judecătorul i-a reamintit însă că sentința nu este încă definitivă. Ea poate fi atacată cu apel, și că, prin urmare, nu poate părăsi Spania. De altfel, nu poate recupera, pentru moment, nici cauțiunea pe care a dat-o pentru a ieși din închisoare.

În timpul ședinței de miercuri, Cristina a profitat de dreptul său la ultimul cuvânt pentru a-și reitera nevinovăția: „Sunt săracă, dar nu sunt o criminală”. Ea a subliniat, de asemenea, dorința sa de a vedea că ancheta privind moartea partenerului său se încheie. „Vreau să se facă dreptate”.

Cristina Elena Toma, acuzată de asasinat în Spania, achitată de justiție!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” success_message=”Succes! A fost trimis un email pentru a-ți confirma abonamentul. Te rog găsește emailul acum și dă clic pe „Confirmă urmărirea” pentru a începe abonarea.”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.