Garda civilă a destructurat o rețea de trafic de arme. Un român arestat

Diaspora Madrid

Garda civilă spaniolă a destructurat o rețea de trafic de arme. Un român arestat.

Comunitatea Romaneasca, Diaspora, Garda Civila, roman arestat, Spania, Stiri, trafic de arme

Garda civilă spaniolă a destructurat o rețea de trafic de arme. O operațiune de amploare a Gărzii civile spaniole a dus la arestarea mai multor persoane bănuite că sunt implicate în traficul de arme. Membrii grupării au fost arestați în șapte localități din Spania, la anchetă participând polițiști din SUA și România.

Operațiunea a început la jumătatea anului trecut, când s-a detectat că un individ de naționalitate română, cu reședința în provincia Alicante, era bănuit de trafic de arme, pe care le achiziționa în străinătate și ulterior le vindea în Spania prin intermediul internetului și al aplicațiilor de mesagerie instant criptate.

România este pe primul loc în Europa la traficul de persoane

Ancheta a dezvăluit că acest individ era angajat în această activitate ilegală de câțiva ani, fiind cercetat pentru evenimente similare în România. Acesta cumpăra arme concepute pentru a trage gloanțe oarbe, dar apoi echipa sa le modifica într-un atelier din Alicante astfel încât să poată fi folosite cu muniție de război.

15 persoane au fost arestate / anchetate

„Operațiunea Treta” a avut loc simultan în Alicante, Murcia, Granada, Ciudad Real, Guipúzcoa, Barcelona și Madrid. Inițiată în 2019, ea a juns la final prin arestările făcute în săptămâna 30 noiembrie – 5 decembrie 2020. Anchetatorii au găsit în timpul perchezițiilor legitimații aparținând Poliției Naționale spaniole și Gărzii civile, dar și 31 de documentate militare de identitate în alb, precum și o vestă antiglonț.

Cum să vă protejați identitatea pe internet folosind Inteligența Artificială (AI)

La percheziții au fost găsite 26 de arme scurte (pistoale și revolvere); zece arme cu țeavă lung și 9.928 cartușe inclusiv muniție de război. Au fost confiscate mașini și unelte pentru modificarea armelor și muniției; 20.195 euro în numerar și 42 de kilograme de marijuana.

Cea mai mare plajă artificială din Europa va fi situată la doar 40 de minute de Madrid

În acest moment, au fost arestate nouă persoane, iar alte șase sunt anchetate. Printre cei arestați un colaborator la Madrid și locotenentul liderului, un bărbat din Alicante care locuia în Monforte del Cid. Acesta este considerat „meșterul” grupului și deținea atelierul în care erau modificate armele. Liderul grupării este fugar și se pare că se află în Statele Unite.

Garda civilă spaniolă a destructurat o rețea de trafic de arme. Un român implicat


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.