Furtuni puternice sosesc de luni în Spania, aducând ploi și temperaturi scăzute!

Diaspora Madrid

Furtuni puternice sosesc de luni în Spania, aducând ploi și temperaturi scăzute

furtuni, meteo, ploi torentiale, Spania, vremea

Furtuni puternice sosesc de luni în Spania, aducând ploi și temperaturi scăzute. Agenția Națională de Meteorologie din Spania (Aemet) precizează că începând de duminică temperaturile vor începe să scadă din cauza sosirii unei noi DANE.

În termeni atmosferici, o DANA este produsă de un sinus izolat de joasă presiune la înălțime deasupra vortexului polar. Acest lucru duce la o acumulare de aer rece în atmosferă, ceea ce duce la scăderea temperaturilor și la furtuni puternice.

Această DANA aduce în Spania ploi intense și furtuni puternice care vor continua să afecteze nord-estul și estul Peninsulei Iberice și Insulele Baleare. În vestul peninsulei se vor semnala, de asemenea, ploi și furtuni.

Prognoza meteo pentru lunea viitoare anunță înnorări cu probabilitate de ploi și frecvente averse în estul și în Sistemul Central. Cu excepția zilei de miercuri, vântul nu va sufla cu multă putere.

Vezi video cu: Bătaie între două clanuri țigănești pe străzile unui orășel din Spania

Vom începe noua săptămână cu o scădere a temperaturilor

Purtătorul de cuvânt al AEMET, Rubén del Campo, a precizat că pe 12 octombrie, zi de sărbătoare, vremea va fi uscată în zone extinse din Peninsulă, cu excepția Mediteranei și a Insulelor Baleare, unde ar putea cădea ploi puternice.

Prognoza este aceeași și pentru 13 octombrie.

În Insulele Canare, „săptămâna viitoare ar putea fi destul de ploioasă, odată cu sosirea unui curent extratropical care ar putea evolua spre o DANA”, explică meteorologul AEMET Juan Jesús González Alemán pe contul său de Twitter. El spune că este posibil ca acest fenomen să lase precipitații importante pe insule.

Incertitudine pentru weekend

În perspectiva weekend-ului, incertitudinea atmosferică este în creștere. Cel mai probabil vor fi precipitații în partea de nord a țării. De asemenea, nu sunt excluse ploi și în alte zone din peninsulă și din Insulele Baleare.

Furtuni puternice sosesc de luni în Spania, aducând ploi și temperaturi scăzute!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu