Două surori eliberate de poliția spaniolă după ce au fost vândute de părinți

Diaspora Madrid

Două surori eliberate de poliția spaniolă după ce au fost vândute de părinți

Bucuresti, Comunitatea Romaneasca, minore vandute, Nunta, romani arestati in Spania, Romani in Spania, Spania, surori eliberate, tigani

Două surori eliberate de poliția spaniolă după ce au fost vândute de părinți și obligate să se căsătorească. Vânzătorii, cumpărătorii, dar și soțul uneia dintre fete au fost arestați la Alcázar de San Juan, după o anchetă complexă a poliției.

Într-o conferință de presă, comisarul șef Alberto Camacho, cel care a condus ancheta în cele două cazuri, a spus că operațiunile au fost numite „București” și „Nunta”. Potrivit anchetatorilor spanioli, cele două fete de 14 și 15 ani, au fost vândute cu 6.000, respectiv 7.000 de euro.

Cei cinci inculpați au fost puși în libertate sub control judiciar. Aceștia se confruntă cu pedepse de până la 10 ani de închisoare.

Operațiuni declanșate după o sesizare a unui inspector școlar

Operațiunile „București” și „Nunta” au fost declanșate după o sesizare a unui inspector școlar din Badajoz. Acesta a reclamat că fetele de naționalitate română absentau nemotivat de la școală și existau temeri cu privire la situația lor.

Polițiștii au stabilit destul de repede că acestea nu mai veneau la școală pentru că se căsătoriseră. Ulterior, anchetatorii au aflat că fetele fuseseră, de fapt, vândute și obligate să se mărite.

Minorele se aflau deja în casa socrilor, tot români, și erau forțate să contribuie la treburile casnice.

În același timp, anchetatorii au aflat că părinții celor două minore intenționau să o vândă în vederea căsătoriei și pe sora mai mică, în vârstă de doar 12 ani.

Minorele vândute au fost preluate de serviciile sociale

Având în vedere gravitatea evenimentelor, s-a procedat la decăderea din exercițiul drepturilor părinteștii. Minorele vândute au fost preluate de serviciile de protecție socială din comunitatea Castilla-La Mancha.

Ancheta din acest caz face parte dintr-o operațiune mai mare a poliției spaniole împotriva traficului de minori, în vederea exploatării sexuale.

Căsătoriile forțate sunt clasificate de către ONU, drept căsătorii împotriva voinței sau prin forță

De asemenea, sunt recunoscute în convențiile internaționale ca o încălcare a dreptului de a se căsători cu consimțământul liber și deplin împotriva dreptului la demnitate umană, egalitate și non-discriminarea, mediată de constrângere sau presiune socială sau familială intensă.

Este, de asemenea, o formă de căsătorie a copilului în care cel puțin una dintre părți este un copil, care, ca minor, nu poate fi considerat consimțământul suficient de deplin și liber ca minor.

Orice cetățean poate furniza informații prin telefon sau email dacă consideră că știe un caz de trafic de persoane.

ROMÂNIA

Surse: radiointerior.es / elcorreo.com / policia.es

Două surori eliberate de poliția spaniolă după ce au fost vândute de părinți


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.