Spania pe lista roșie. Măsura intră în vigoare de luni, 19 iulie.

Diaspora Madrid

Spania pe lista roșie. Măsura intră în vigoare de duminică, 18 iulie.

carantina obligatorie, Romania, Spania, spania pe lista rosie

Spania pe lista roșie. Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă (CNSU) a anunţat joi seara că Spania fost inclusă pe lista roșie a statelor cu risc epidemiologic ridicat. Românii care revin în ţară şi care nu sunt vaccinaţi împotriva Covid-19, vor intra în carantină, chiar dacă prezintă un test negativ.

Măsura intră în vigoare de duminică, 18 iulie. În zona roșie au intrat Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia.

În zona galbenă au intrat:

  • din zona roșie, în urma scăderii incidentei: Uruguay și Paraguay;
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Grecia, Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe și Libia;

Lista completă a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată aici:

https://www.diasporamadrid.com/lista-state-cu-risc-epidemiologic-ridicat/

Începând cu 18 iulie 2021, ora locală 00:00, pentru persoanele care sosesc din Spania, la intrarea în România se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.

Sunt exceptate de la măsura carantinei:

  • persoanele care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doză pentru tipurile de vaccin care se administrează în două doze și pentru care au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România;
  • persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (test pozitiv la data diagnosticului sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarea în țară;
  • minorii cu vârsta între 3 și 16 ani care prezintă un test PCR negativ;
  • persoanele care rămân pe teritoriul național mai puțin de 72 de ore și prezintă un test RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării. În situația în care nu părăsesc teritoriul național, intră în carantină cu anunțarea DSP județean timp de 14 zile;
  • minorii sub vârsta de 3 ani.

Se recomandă ca persoanele care călătoresc spre România să completeze, înaintea efectuării călătoriei, formularul privind starea de sănătate:

Declarația epidemiologică. Ce este și de către cine trebuie completată la intrarea în țară

Condițiile de călătorie spre Spania rămân cele anunțate în data 21.06.2021. România aflându-se pe lista verde/lista țărilor cu risc epidemiologic scăzut (lista actualizata la 12.07.2021).

Listă valabilă din 12 iulie 2021 până la 18 iulie 2021, ora 00:00.

Anexo_II_paises_y_zonas_de_riesgo_entre_12-07-2021-y-18-07-2021

Astfel, pentru persoanele care sosesc din România în Spania (cu excepția Insulelor Canare) cu zbor direct nu este necesară prezentarea niciunui document.

De asemenea, toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es.

Spania pe lista roșie. Măsura intră în vigoare de duminică, 18 iulie.


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.