Din 30 august Bucureștiul intră pe lista țărilor/zonelor de risc din Spania

Diaspora Madrid

Din 30 august Bucureștiul intră pe lista țărilor/zonelor de risc din Spania

Bucuresti, certificat UE de COVID digital, Ilfov, lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat, Obligatoriu PCR negativ, Romania, Spania

Din 30 august Bucureștiul intră pe lista țărilor/zonelor de risc din Spania. Persoanele care sosesc din România, zona București/Ilfov, pe cale aeriană sunt obligate să prezinte la intrarea în Spania: un certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, un test negativ PCR sau antigen sau un certificat de recuperare post-COVID-19.

Începând cu 7 iunie, dacă proveniți dintr-o țară / zonă cu risc în raport cu COVID-19, trebuie să prezentați un certificat sau un document care să dovedească vaccinarea, testul de diagnosticare a infecției active (PDIA) sau recuperarea de la COVID-19 la intrarea în Spania.

Aceste certificate vor fi diferite dacă au fost eliberate într-o țară a Uniunii Europene (Certificat COVID digital al UE) sau într-o țară terță.

Această listă va intra în vigoare la ora 00:00 din 30 august 2021 și va fi valabilă până la date de 5 septembrie 2021

Anexo_II_paises_y_zonas_de_riesgo_entre_30-08-2021-y-05-09-2021

Certificatul UE de COVID digital poate fi de trei tipuri diferite (vaccinare, test de diagnosticare sau recuperare). Oricare dintre acestea poate fi utilizat de călători pentru a intra în Spania, atât timp cât îndeplinesc următoarele criterii:

  • Certificatul de vaccinare împotriva COVID-19. Valabil 14 zile după ce a primit regimul complet. Orice vaccin autorizat de Uniunea Europeană (Agenția Europeană pentru Medicamente, EMA) și OMS va fi acceptat.
  • Certificat de test de diagnostic pentru SARSCoV2 cu rezultat negativ. Următoarele teste de diagnostic sunt admisibile:
    • NAAT – teste de amplificare a acidului nucleic (de exemplu: RT-PCR, RT-LAMP, TMA, HAD, NEAR, CRISPR, SDA), cu eșantionare în ultimele 72 de ore până la sosirea în Spania.
    • Test cu antigen rapid, cu prelevare de probe în ultimele 48 de ore până la sosirea în Spania.

Vezi și:

CNSU a actualizat lista. Aceasta va intra În vigoare de la data de 29.08.2021, ora 00:00

Tribunalul Suprem al Spaniei respinge măsura ”pașapoartelor de imunitate”

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Copiii sub 12 ani sunt scutiți de prezentarea acestor certificate, dar nu de completarea Formularului de control al sănătății și obținerea unui cod QR. Completarea formularului electronic se poate face de pe aplicația Spain Travel Health sau pe pagina https://www.spth.gob.es.

În situația în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate.

Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinație.

Sursa: mscbs.gob.es

Din 30 august Bucureștiul intră pe lista țărilor/zonelor de risc din Spania


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.